Pieter Pot haalt 9 miljoen euro kapitaal op

ROTTERDAM - De verpakkingsvrije onlinesupermarkt Pieter Pot heeft 9 miljoen euro aan kapitaal bij investeerders opgehaald. De investering is afkomstig van ETF Partners, Shift Invest, Innovation Quarter en Future Food Fund. Met de extra financiële middelen wil de Rotterdamse start-up, die producten levert in herbruikbare verpakkingen zoals glazen potten, de activiteiten uitbreiden en het assortiment vergroten. 

Investeren in internationale expansie en technologie

Naast het versnellen van zijn internationale expansie, blijft Pieter Pot ook investeren in de technologie en infrastructuur voor het verpakkingsvrij bezorgen van boodschappen. Pieter Pot levert de boodschappen een dag na de bestelling af in volledig herbruikbare potten. Lege verpakkingen worden weer ingenomen, gereinigd en opnieuw gebruikt. Zo stelt het bedrijf consumenten in staat om hun plasticverbruik te verminderen zonder dat ze hun manier van kopen hoeven te veranderen.

Pieter Pot wil 1 miljoen verpakkingen per maand uitsparen

Sinds de start in 2019 zijn er meer dan 700.000 Pieter Pot-potten in omloop gebracht, waardoor meer dan 1,35 miljoen verpakkingen voor eenmalig gebruik werden uitgespaard. In 2022 mikt Pieter Pot op het overbodig maken van circa 1 miljoen verpakkingen per maand. Komend jaar wil het bedrijf daarnaast uitbreiden in West-Europa. Pieter Pot wil ook graag het assortiment uitbreiden en meer versproducten en zuivel gaan aanbieden.

 

Foto: Pieter Pot





Laatste nieuws