Medewerkers distributiecentra Tesco dreigen met staking

LONDEN - Bij Tesco dreigt de aanloop naar de kerstperiode verstoord te worden door stakingen in de distributiecentra. Een groot deel van de medewerkers kan zich niet vinden in de loonvoorstellen van de directie.

In 13 van de 22 distributiecentra hebben de medewerkers zich intussen uitgesproken voor acties in de aanloop naar Kerstmis, nadat ze het “beledigende” loonvoorstel van de directie hadden verworpen. De directie van de grootste supermarktketen van het Verenigd Koninkrijk had bij de jaarlijkse onderhandelingen een loonsverhoging van 4% in het vooruitzicht gesteld, aldus de BBC.

Volgens vakbond Unite komt de loonsverhoging van 4% neer op een "reële loonsverlaging" als gevolg van de inflatie. De kosten van levensonderhoud stegen in oktober met 4,2%, het hoogste percentage in bijna 10 jaar.

De vakbonden wijzen er ook op dat de distributiemedewerkers een cruciale rol hebben gespeeld tijdens de coronapandemie om de schappen in de winkels gevuld te houden. “De grootste en rijkste detailhandelaar van het Verenigd Koninkrijk zou onze leden op zijn minst een fatsoenlijk loon moeten bieden."





Laatste nieuws