Kellogg’s ontslaat 1.400 stakende medewerkers

09-12 11:29 | bron: FoodPro Network

BATTLE CREEK - Kellogg’s ontslaat 1.400 Amerikaanse medewerkers die al twee maanden aan het staken zijn voor betere arbeidsvoorwaarden. Het personeel weigerde een loonsverhoging van 3%.

"Slechter behandeld dan machines"

Het is al een tijdje onrustig bij Kellogg’s in de Verenigde Staten. Duizenden medewerkers in verschillende staten legden het werk neer als protest tegen de lange werkdagen, voorgenomen ontslagen en de invoer van een nieuw systeem, waarbij recenter aangenomen medewerkers minder loon en minder voordelen krijgen.

Vakbondsleden klagen dat ze weken van 80 uren draaien en soms meer dan honderd dagen achter elkaar werken, zonder vrije dagen. Dat was nodig om aan de toegenomen vraag door de coronapandemie te voldoen. Maar in plaats van de werknemers te belonen krijgen ze nu stank voor dank. “De machines werken 28 dagen aan een stuk, maar rusten dan drie dagen om ze schoon te maken. Ze behandelen ons nog minder goed dan de machines”, aldus een medewerker eerder tegen The Guardian.

Niet ontslagen wel vervangen

Vorige week leek er een akkoord in de maak, toen de directie een loonsverhoging van 3% voorstelde. Dat voorstel werd uiteindelijk echter door een meerderheid van het personeel verworpen. Nu gaat de directie over tot drastische maatregelen. Wettelijk mogen de stakende medewerkers niet worden ontslagen, maar ze mogen wel permanent worden vervangen. En dat is precies wat Kellogg’s gaat doen.

De fabrieken worden momenteel al draaiende gehouden door externe oproepkrachten en tijdelijke arbeiders. Ook managers zijn regelmatig actief in de productie.

Sinds de coronapandemie zijn er in de VS grote personeelstekorten. Heel wat openstaande vacatures raken niet ingevuld. De vakbonden geven de strijd ondertussen niet op en zeggen gewoon verder te blijven staken.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?