Schouten Europe neemt Nijland Food over na faillissement

GIESSEN - Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers uit Giessen, neemt het onlangs failliet verklaarde Nijland Food uit Goor over. Schouten neemt alle gebouwen en machines over en zet zich er voor in dat zoveel mogelijk werknemers van Nijland hun baan kunnen behouden. 

De markt van plantaardige alternatieven voor vlees- en vis is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook de concurrentie in de markt is toegenomen. Schouten Europe heeft de productie en het verpakken tot dusver uitbesteed, om flexibel te zijn en de focus te kunnen leggen op innovatie. "De laatste jaren is er  meer krapte ontstaan in productie- en verpakkingscapaciteit. Dit kwam de marktpositie niet ten goede. Deze overname biedt ons weer ruimte om verder te groeien", aldus CEO en eigenaar Henk Schouten.

Nijland Food heeft 12 jaar de producten voor Schouten verpakt. Sinds 2016 werden er bij Nijland ook een aantal Schouten-producten geproduceerd. Nijland verpakte ook voor andere partijen en er werd in een aparte hal ook kip verwerkt. Schouten wilde de samenwerking daarom niet meer voortzetten. De overname betekent niet dat Schouten direct alle producten zelf gaat produceren en verpakken. “We hebben een sterk netwerk van gespecialiseerde en gewaardeerde productiepartners die zeker van toegevoegde waarde blijven voor ons bedrijf en waar we graag mee blijven samenwerken", aldus Henk Schouten. 

 

Foto: Schouten Europe, linzenburger





Laatste nieuws