Steeds meer supermarkten open op Nieuwjaarsdag

UTRECHT - Bijna de helft van de supermarkten (47%) is zaterdag 1 januari open, zo komt naar voren uit cijfers van Openingstijden.nl, die dataverzamelingsbureau LocalFocus bij elkaar zocht. Vorig jaar was dat aandeel nog 40% en in het jaar ervoor was maar een vijfde van de supermarkten open op Nieuwjaarsdag.

De winkels die dan open zullen zijn, zijn goed verspreid over het land. In drie kwart van de gemeenten is minimaal één supermarkt te vinden die de deuren opent op 1 januari. Alleen Lidl ontbreekt in de analyse, omdat het bedrijf zijn openingstijdens niet online heeft staan.

In Amsterdam is 93% van de supermarkten open, gevolgd door Almere (91%), Zaanstad (86%) en Breda (84%). In Apeldoorn (9%) en Nijmegen (7%) zijn de minste supermarkten open. 

Wanneer we naar provincies kijken, zien we dat in Noord-Holland relatief de meeste winkels op 1 januari open zijn. Daar kunnen mensen in acht van de tien supermarkten terecht. In Limburg, Gelderland, Overijssel en Drenthe geldt dat voor een kwart van de winkels. In Friesland zijn op Nieuwjaarsdag met een op zes relatief de minste supermarkten open.





Laatste nieuws