PLUS is nu de derde supermarktketen van Nederland: naam Coop weg in 2024

UTRECHT - De fusie tussen PLUS en Coop, die afgelopen september 2021 werd aangekondigd, is nu bekrachtigd. Vanaf vandaag vormen de twee supermarkten samen één nieuwe, sterke coöperatie onder de naam PLUS. Zo ontstaat de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland met een landelijk netwerk van 550 winkels en een gezamenlijke consumentenomzet van circa 5 miljard euro.

Met de benoeming van het bestuur van PLUS U.A. en de Raad van Commissarissen van PLUS Holding is het bestuurlijke fundament van de nieuwe coöperatie verstevigd. De komende periode krijgt de fusie duidelijk vorm. Het ombouwen van Coop winkels naar PLUS is een belangrijk onderdeel van die operatie.

Duncan Hoy, algemeen directeur PLUS: “Nadat we in september overeenkomst bereikten over onze krachtenbundeling, kunnen we nu met gepaste trots zeggen dat onze fusie definitief is. Vandaag begint onze gezamenlijke toekomst, waarin we ons elke dag inzetten om de zorg voor goed eten, voor de buurt en voor elkaar waar te maken voor onze klanten.”

De naam Coop is voorlopig nog in het straatbeeld aanwezig. Pas in 2024 zal de laatste van de ongeveer driehonderd Coop-filialen in een PLUS-jasje zijn gestoken.

De gezamenlijke omzet ligt rond de 5 miljard euro. Door de samensmelting moeten de kosten met circa 50 miljoen euro per jaar omlaag. Bij het bekendmaken van de fusie is ook aangekondigd dat er banen verloren zullen gaan door het samengaan. Zo wordt het hoofdkantoor van Coop gesloten. Voor de definitieve goedkeuring van de fusie moesten PLUS en Coop twaalf winkels verkopen.

 





Laatste nieuws