Delivery Hero neemt Glovo over

BARCELONA - Delivery Hero heeft de Spaanse maaltijdbezorger Glovo overgenomen. Delivery Hero had al een aandeel in Glovo, maar is nu echt eigenaar.

Delivery Hero had al 44% van de aandelen van Glovo in zijn bezit, maar door de overname van nog eens 39,4% van de aandelen wordt het Duitse bedrijf dus meerderheidsaandeelhouder van zijn Spaanse branchegenoot. In principe wordt de overeenkomst, die in aandelen wordt afgehandeld, in de loop van het tweede kwartaal afgerond.

Voor de klanten van Glovo verandert er voorlopig weinig. Glovo gaat verder onder de huidige naam en platform, en ook het bestaande managementteam (tevens de oprichters van het bedrijf) blijven aan boord.

“Het Delivery Hero-team bewondert en ondersteunt Glovo al vele jaren. Zij zijn voorlopers in de branche door vanaf het begin een multi-verticale service aan te bieden”, aldus Niklas Östberg, CEO van de Duitse maaltijdbezorger. Door nog nauwer samen te werken, onder meer op technologisch vlak, willen beide partijen ook efficiënter worden en hun leidende posities verder versterken.





Laatste nieuws