Meeste werknemers gingen er vorig jaar op achteruit

06-01 06:04 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - De meeste werknemers zagen hun loon het afgelopen jaar minder hard stijgen dan de inflatie. Gemiddeld gingen de cao-lonen 2,1% omhoog, terwijl goederen en diensten 2,4% duurder werden, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Het CBS bekeek de loonafspraken die zijn gemaakt in cao's, waar ongeveer 80% van werkend Nederland onder valt. Daaruit kwam naar voren dat personeel in veel sectoren het afgelopen jaar met slechts een kleine loonsverhoging moest doen. Alleen werknemers in de dienstverlening, de zorg en bij energiebedrijven zagen hun lonen harder stijgen dan de inflatie.

Horeca

De stijging was het kleinst bij horecabedrijven, met een plus van slechts 0,3%. Vakbonden en werkgevers besloten door de lockdown het afgelopen jaar de horecalonen alleen aan te passen aan de wettelijke minimumlonen. Ook in onder meer het onderwijs, de handel, de bouw en de industrie bleven de lonen achter bij de prijsstijging.

Dat de inflatie vorig jaar zo hard is gestegen, komt onder meer door oplopende prijzen van energie, zoals gas en brandstof. 

Het is mogelijk dat de inflatie over 2021 nog hoger uitkomt, omdat de inflatie van december nog niet is meegenomen in de berekeningen. Het vermoeden is dat de prijzen in die maand harder zijn gestegen dan het gemiddelde van 2,4%.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?