Koppert Cress lanceert assortiment van Nederlandse Planifolia-vanille

MONSTER - Koppert Cress lanceert begin dit jaar een exclusief assortiment aan Nederlandse premium kwaliteit Planifolia-vanille; een orchideeënsoort die pas na drie jaar peulen geeft. Chefs en patissiers gebruiken het liefst vanille vanwege dé perfecte smaak. Een smaak die goed combineert met vele andere ingrediënten. Met het nieuwe assortiment van Planifolia Green, -Black en -Red ontstaan er talloze nieuwe mogelijkheden.

De donkerbruine, bijna zwarte, peulen van de vanilleplant worden met de hand geplukt en onder optimale omstandigheden gecureerd. Afnemers kunnen zelf experimenteren met het drogen en behandelen van de vanille om naar wens aroma’s toe te voegen. Ze kunnen met verse groene peulen aan de slag, om bijvoorbeeld met eigen fermentatietechnieken een smaaktwist aan de vanille te geven.

Vanille komt oorspronkelijk uit Mexico. Vanilleteelten in de buitenlucht hebben een grotere kans beschadigd te raken door slechte weersomstandigheden. Koppert Cress is een aantal jaar geleden gestart met de productie van vanille in Nederlandse kassen. Koppert Cress beschikt over circa 4.500 m2 aan vanilleplanten.

Planifolia Red - en Planifolia Black Vanille worden eenmalig per jaar geoogst en is door de bewaartermijn jaarrond beschikbaar. Planifolia Green Vanille is een seizoensproduct en zal 3 tot 4 maanden (eerste kwartaal van elk jaar) per jaar beschikbaar zijn en beperkt groen blijven (+/- 7 dagen). Bewaren op kamertemperatuur in een donkere ruimte.

 

Bron: Koppert Cress

 





Laatste nieuws