Groente- en fruitconsumptie nam in 2021 met 3% toe

ZOETERMEER - Een analyse van GroentenFruit Huis wijst uit dat de Nederlandse consumptie van verse groente en fruit in 2021 toenam met 3%. Ook het gebruik van groenten en fruit buitenshuis groeide met 2%, dit is echter nog steeds niet op het pre-coronaniveau.

GroentenFruit Huis stelt dat sinds het begin van de coronapandemie gezond eten hoger op het prioriteitenlijstje van de Nederlander staat, wat de stijgende vraag naar verse groenten en fruit verklaart. Zo steeg de consumptie van groenten en fruit in 2020 met 4%

Verspakketten

Van de totale uitgaven aan verse groente is het aandeel vers gesneden groenten 36%. De behoefte aan gemak onder de Nederlanders blijkt ook uit de verkoopcijfers van verspakketten. De verkoop van verspakketten nam in 2021 met 13% toe, aldus cijfers van GfK. GroentenFruit Huis laat weten dat het meest gekochte verspakket tomatensoep is, gevolgd door lasagne en curry madras.

Niet alleen verspakketten, ook het gemak van online verkoop wordt steeds vaker ontdekt door Nederlanders. In 2021 nam de online verkoop van groenten en fruit vergeleken met 2020 met 40% toe. Komkommer is de meest thuisbezorgde verse groente en banaan is de nummer één vers fruit. 

Lokaal
Het afgelopen jaar werd 20% meer groenten en fruit in een kleine winkel, kraam of automaat bij de producent gekocht. Ook biologische geteelde groenten en fruit werden 11% meer verkocht. Biologisch fruit lijkt minder populair, de verkoop valt lager uit dan van biologische groenten. Biologische groenten zijn goed voor 66% van de biologische groenten- en fruitaankopen.





Laatste nieuws