Tindle van Next Gen Foods moet ook in supermarkt verkrijgbaar worden

14-01 08:29 | bron: FoodPro Network

OSS - Tindle, het product van de snelgroeiende startup Next Gen Foods, opgericht in 2020 in Singapore, moet ook in de supermarkt verkrijgbaar worden. Het bedrijf heeft in Nederland een productiefaciliteit in Oss, waar Tindle wordt gemaakt, een plantaardige vervanger voor pluimveevlees. Tindle is al met succes gelanceerd in Azië en het Midden-Oosten. Het is verkrijgbaar in circa 150 restaurants wereldwijd, waarvan 6 in Nederland. In 2021 haalde het bedrijf 30 miljoen dollar aan groeigeld op.

Eind 2022 of begin 2023 hoopt het bedrijf Tindle ook in Nederlandse supermarkten te verkopen. Tindle is het eerste product van Next Gen Foods en wordt gemaakt van 9 ingrediënten. De Nederlander John Seegers is technologisch directeur van Next Gen Foods, waarbij hij verantwoordelijk is voor productontwikkeling.

Seegers stond aan de wieg van Tindle en heeft de textuur, de smaak, het aroma en de sappigheid van het product geperfectioneerd. Met de introductie van het product op de Nederlandse markt gaan Seegers en zijn team nauw samenwerken met chef-koks en horecaexploitanten om de plantaardige variant van kip bekend te maken bij het grote publiek.

Next Gen Foods levert Tindle aan horecabedrijven in de vorm van een kneedbaar deeg. Het krijgt een stevige structuur, wanneer ermee wordt gekookt. Koks kunnen het benutten om er nuggets, kebab, saté, schnitzels en burgers mee te bereiden. Het deeg wordt gemaakt met water, eiwit, soja, tarwegluten, tarwezetmeel, plantaardig vet, zonnebloemolie, kokosolie, methylcellulose en havervezels.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
21 jan Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op
21 jan Nestlé in de tegenaanval in prijzenconflict met Albert Heijn
21 jan Landbouwexport boven de 100 miljard, mede door hogere prijzen
21 jan Ook KTBA partner van FoodPro Network in 2022
21 jan Het verbeteren van voorraadbeheer in de bakkerijsector
21 jan Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
20 jan Albert Heijn waarschuwt voor tekorten door prijzenconflict met Nestlé
20 jan Unilever blijft bij bod van 50 miljard pond voor consumententak GSK
20 jan Investering van 25 miljoen voor Franse vleesvervangersproducent La Vie
20 jan Webinar: De nieuwste generatie software voor de digitalisering van jouw foodbedrijf
20 jan Is het voor u belangrijk om onder hoge snelheid verpakte goederen te wegen en etiketteren? (video)
19 jan Metro zoekt koper voor Belgische winkels
19 jan Grotere supermarkten pakken nog meer marktaandeel
19 jan Fevia: 'Omikron heeft behoorlijke impact op Belgische voedingsindustrie'
19 jan Noord-Hollandse kaas onder On the way to PlanetProof
19 jan Wat is een remote audit? En hoe werkt dit?
19 jan 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
19 jan Meer dan ooit is het van belang de juiste man of vrouw aan het roer te hebben
18 jan Aldi opent eerste kassaloze winkel
18 jan IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord
18 jan Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier
18 jan Houben Worstenbrood en Bavaria komen met Bavaria worstenbrood
18 jan Salarissen stegen over het afgelopen jaar gemiddeld met 2,1 procent
18 jan Verbeet nieuwe voorzitter van raad van commissarissen Unilever Nederland
18 jan Arla Foods ontwikkelt nieuwe methode van koelen
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?