Tindle van Next Gen Foods moet ook in supermarkt verkrijgbaar worden

OSS - Tindle, het product van de snelgroeiende startup Next Gen Foods, opgericht in 2020 in Singapore, moet ook in de supermarkt verkrijgbaar worden. Het bedrijf heeft in Nederland een productiefaciliteit in Oss, waar Tindle wordt gemaakt, een plantaardige vervanger voor pluimveevlees. Tindle is al met succes gelanceerd in Azië en het Midden-Oosten. Het is verkrijgbaar in circa 150 restaurants wereldwijd, waarvan 6 in Nederland. In 2021 haalde het bedrijf 30 miljoen dollar aan groeigeld op.

Eind 2022 of begin 2023 hoopt het bedrijf Tindle ook in Nederlandse supermarkten te verkopen. Tindle is het eerste product van Next Gen Foods en wordt gemaakt van 9 ingrediënten. De Nederlander John Seegers is technologisch directeur van Next Gen Foods, waarbij hij verantwoordelijk is voor productontwikkeling.

Seegers stond aan de wieg van Tindle en heeft de textuur, de smaak, het aroma en de sappigheid van het product geperfectioneerd. Met de introductie van het product op de Nederlandse markt gaan Seegers en zijn team nauw samenwerken met chef-koks en horecaexploitanten om de plantaardige variant van kip bekend te maken bij het grote publiek.

Next Gen Foods levert Tindle aan horecabedrijven in de vorm van een kneedbaar deeg. Het krijgt een stevige structuur, wanneer ermee wordt gekookt. Koks kunnen het benutten om er nuggets, kebab, saté, schnitzels en burgers mee te bereiden. Het deeg wordt gemaakt met water, eiwit, soja, tarwegluten, tarwezetmeel, plantaardig vet, zonnebloemolie, kokosolie, methylcellulose en havervezels.





Laatste nieuws