Thuisbezorgd komt met afbreekbare verpakking met zeewier

18-01 10:59 | bron: FoodPro Network

AMSTERDAM - Thuisbezorgd.nl gaat de biologisch afbreekbare verpakkingen van Notpla exclusief voor de Nederlandse restaurants aanbieden. De afhaal- en bezorgverpakkingen bestaan uit karton dat gecoat is met zeewier. De dozen zijn biologisch afbreekbaar binnen vier weken en daarmee een goed alternatief voor single-use plastics.

De dozen zijn gemaakt van papier op basis van pulp van bomen en grassen en bevatten geen synthetische bestanddelen. De buitenkant bestaat uit een coating van zeewier, die het bakje geheel water- en vetafstotend maakt.

"Door het aanbieden van dit soort verpakkingen, maar ook bijvoorbeeld elektrische voertuigen, wordt het voor restaurants toegankelijker om duurzame keuzes te maken en zo samen impact te maken”, aldus Gijs Weterings, Country Director van Thuisbezorgd.nl."

De verpakkingen zijn te bestellen in de webshop van Thuisbezorgd.nl. De meer dan 12.000 aangesloten restaurants bij Thuisbezorgd in Nederland hebben automatisch toegang.

Naast de zeewier dozen werkt de innovatieve Engelse start-up Notpla aan afbreekbare zakjes die onder andere voor sauzen kunnen worden gebruikt. De zeewier verpakking is eerder dit jaar gedurende drie weken getest met restaurants in Londen, wat in die korte periode alleen al leidde tot een vermindering van zo’n 30.000 verpakkingen.

 

Foto: Thuisbezorgd.nl





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen de krachten
30 nov Omzet horeca stijgt met 2,7 procent
30 nov Inflatie lager, voeding flink duurder
30 nov Tweede Kamer wil generieke demping van NVWA-tarieven in 2023
30 nov Het implementeren van een voedselveiligheidscultuur: De drie C's
30 nov Workshop IFS Food in de praktijk
29 nov Erwtensoep voor helft van de prijs thuisbezorgd wanneer de winter tegenvalt
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Visafslag Den Helder gaat sluiten
29 nov Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2023?
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Certificering als doel of als middel?
28 nov Ontbijtje doneren tegen kinderarmoede tijdens kerstactie van Lidl
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov Hoogleraar: Veeteelt krijgt het moeilijk met verhogen grondwater
28 nov Training Etiketteren gevorderd
28 nov Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?