IJsselmeervisafslag in Urk boekt nieuw omzetrecord

18-01 14:19 | bron: FoodPro Network

URK - De gemeentelijke IJsselmeervisafslag van Urk heeft in 2021 een omzet gerealiseerd van 5,1 miljoen euro. Dat betekent een toename van circa 900.000 euro in vergelijking met een jaar eerder.

In Urk wordt met name veel snoekbaars aangevoerd. In 2021 ging het om 459 ton snoekbaars. De gemiddelde prijs van snoekbaars steeg van 5,91 naar 6,70 euro per kilo. Daardoor kon de afslag voor 3,1 miljoen euro aan omzet in snoekbaars draaien.

Tegenover de stijging in aanvoer van snoekbaars staat een daling van de aanvoer van paling. In 2021 werd 140 ton aangevoerd, 28 ton minder dan in 2020. De palingomzet van de IJsselmeervisafslag daalde van 1,4 naar 1,2 miljoen euro. Na snoekbaars en paling is voorn  het derde product voor de Urker visafslag. De aanvoer verdubbelde vorig jaar naar 211 ton, met een omzet van ruim 310.000 euro. Gemiddeld bracht de voorn vorig jaar 1,47 euro per kilo op. In 2020 was dat 1,13 euro.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 mei eFarmz lanceert ultrasnelle bezorgdienst
20 mei Beneo neemt Meatless in Goes over
20 mei Pieter Vissers nieuwe Horeca Directeur Heineken Nederland
20 mei NoPalm Ingredients onderscheiden met Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022
20 mei Indonesië heeft exportstop palmolie weer op
20 mei Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
20 mei Vacature: Salesmanager bij KTBA (24 – 28 uur)
19 mei Lidl door omzetgrens van 100 miljard euro
19 mei Convenant Voedingsmiddelen start Local Expert Network
19 mei Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
19 mei Groen licht voor The Chocolate Factory in Veghel
19 mei Kraft Heinz komt met ketchup in kartonnen fles
19 mei Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
19 mei Olijfolie: vergine of extra vergine?
19 mei Auditor geeft antwoord op 3 vragen over voedselveiligheid
18 mei Dirk stopt met tv-reclame om prijzen te drukken
18 mei Uber Eats test bezorgrobots in Los Angeles
18 mei Walmart: “lage prijzen zijn zeker nu belangrijk”
18 mei ME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land
18 mei Roeland Buijsse benoemd tot voorzitter College van Bestuur SVO vakopleiding food
18 mei Mola kiest voor gestructureerde groei en 5S
18 mei Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb
17 mei ADM gaat samenwerking aan met Eat Just voor productie kweekvlees
17 mei Flinke omzetstijging voor mosselveiling in Yerseke
17 mei Flink neemt Franse concurrent Cajoo over
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?