Van Geloven voert snackproductie in Tilburg op

TILBURG - Van Geloven gaat vanaf februari in de vestiging in Tilburg continu produceren. Van Geloven schakelt over van drie ploegen naar een vijfploegendienst. Momenteel werken er 250 mensen binnen de Brabantse productielocatie, dat moeten er begin februari meer dan 300 worden. Hierover bericht het Brabants Dagblad.

Dat komt onder andere door de sterke vraag naar vegetarische snacks, aldus het management. Deels komt die vraag vanuit het buitenland. De buitenlandse vraag naar snacks van het bedrijf is flink toegenomen sinds Van Geloven deel uitmaakt van het Canadese McCain Foods. Zo gaan de diepgevroren kaassnacks via McCain naar diverse supermarktketens in Europa. Van Geloven produceert, naast vegetarische snacks voor het eigen merk Mora, ook voor de Vegetarische Slager, dat sinds begin 2019 eigendom is van Unilever.

De frikandel is echter nog steeds de populairste snack, gevolgd door de kroket. Van Geloven maakt de snack voor onder andere de merken Van Dobben en Kwekkeboom. Corona heeft nauwelijks invloed op de productie. Van Geloven produceert normaal ongeveer de helft voor de horeca en de helft voor supermarkten. Wanneer de horeca gesloten is treedt er echter automatisch een verschuiving op met extra vraag vanuit supermarkten.





Laatste nieuws