Training voedselcontactmaterialen

KAATSHEUVEL / RAALTE - Uit voedselcontactmaterialen kunnen stoffen vrijkomen en in levensmiddelen terecht komen. Daardoor kan de consument deze stoffen binnenkrijgen en kunnen er mogelijke voedselveiligheid risico’s ontstaan. Alleen voedselcontactmaterialen die veilig zijn, mogen worden gebruikt. Maar hoe beoordeelt u of het te gebruiken voedselcontactmateriaal veilig is? Kom er in deze training achter.

Leer met behulp van praktische tips en oefeningen Verordening (EG) 1935/2004, het Nederlandse warenwetbesluit en/of het Belgische Koninklijk besluit over verpakkingen kennen en toepassen. Daarnaast leer je de documentatie van de leverancier controleren en maken we gebruik van de Riskplaza database voedselcontactmaterialen.

Doel:

U kunt in het vervolg zelfstandig benodigde informatie toepassen bij het beoordelen van de verklaring van overeenstemming om voedselveiligheid van voedselcontactmaterialen te borgen in uw HACCP-plan.

Trainingsdatum:

30-05-2022 - Kaatsheuvel
06-07-2022 – Raalte

Bekijk onze website voor meer informatie

 

Bron: KTBA - partner FoodPro Network





Laatste nieuws