Ferrero wil uiterlijk op 13 juni de productie in Aarlen hervatten

13-05 10:05 | bron: FoodPro Network

AARLEN - Ferrero hoopt op 13 juni de productie in de fabriek in het Belgische Aarlen te kunnen hervatten. De chocoladefabrikant heeft een plan van aanpak opgesteld en ingediend bij het federale agentschap voor veiligheid in de voedselketen FAVV. Het agentschap heeft gedurende 30 dagen gelegenheid om op het plan te reageren. Dat meldt de VRT.

Op 8 april moest Ferrero de vestiging in Aarlen sluiten nadat in Europa tientallen kinderen besmet raakten met salmonella. Die besmettingen konden worden gelinkt aan de vestiging in Aarlen van de chocoladeproducent.

Experts van het FAVV zullen de komende tijd het bedrijf bezoeken om het plan van aanpak door te nemen. Ferrero meldt dat er een grondige schoonmaak van de productielocatie is voorzien. Ook zal een deel van de productie vervangen worden. Wanneer de productie hervat wordt, komt er een dubbele test van de producten, waarbij ook het FAVV zal aanwezig zijn.

Het voedselagentschap kan ook al voor 13 juni toestemming verlenen dat de fabriek weer geopend kan worden. In eerste instantie kan er dan een voorwaardelijke vergunning voor 3 maanden voor de productie worden toegekend. Over wat die voorwaarden daarbij inhouden, is nog niets bekend.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
20 mei eFarmz lanceert ultrasnelle bezorgdienst
20 mei Beneo neemt Meatless in Goes over
20 mei Pieter Vissers nieuwe Horeca Directeur Heineken Nederland
20 mei NoPalm Ingredients onderscheiden met Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022
20 mei Indonesië heeft exportstop palmolie weer op
20 mei Onderzoek: 3 op 10 consumenten bereid supermarkt over te slaan
20 mei Vacature: Salesmanager bij KTBA (24 – 28 uur)
19 mei Lidl door omzetgrens van 100 miljard euro
19 mei Convenant Voedingsmiddelen start Local Expert Network
19 mei Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
19 mei Groen licht voor The Chocolate Factory in Veghel
19 mei Kraft Heinz komt met ketchup in kartonnen fles
19 mei Van Gelder groente en fruit wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2022
19 mei Olijfolie: vergine of extra vergine?
19 mei Auditor geeft antwoord op 3 vragen over voedselveiligheid
18 mei Dirk stopt met tv-reclame om prijzen te drukken
18 mei Uber Eats test bezorgrobots in Los Angeles
18 mei Walmart: “lage prijzen zijn zeker nu belangrijk”
18 mei ME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land
18 mei Roeland Buijsse benoemd tot voorzitter College van Bestuur SVO vakopleiding food
18 mei Mola kiest voor gestructureerde groei en 5S
18 mei Temperatuurbewaking 8 koelcellen, 2 variabelen, 1 oplossing: TempWeb
17 mei ADM gaat samenwerking aan met Eat Just voor productie kweekvlees
17 mei Flinke omzetstijging voor mosselveiling in Yerseke
17 mei Flink neemt Franse concurrent Cajoo over
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?