Ferrero wil uiterlijk op 13 juni de productie in Aarlen hervatten

AARLEN - Ferrero hoopt op 13 juni de productie in de fabriek in het Belgische Aarlen te kunnen hervatten. De chocoladefabrikant heeft een plan van aanpak opgesteld en ingediend bij het federale agentschap voor veiligheid in de voedselketen FAVV. Het agentschap heeft gedurende 30 dagen gelegenheid om op het plan te reageren. Dat meldt de VRT.

Op 8 april moest Ferrero de vestiging in Aarlen sluiten nadat in Europa tientallen kinderen besmet raakten met salmonella. Die besmettingen konden worden gelinkt aan de vestiging in Aarlen van de chocoladeproducent.

Experts van het FAVV zullen de komende tijd het bedrijf bezoeken om het plan van aanpak door te nemen. Ferrero meldt dat er een grondige schoonmaak van de productielocatie is voorzien. Ook zal een deel van de productie vervangen worden. Wanneer de productie hervat wordt, komt er een dubbele test van de producten, waarbij ook het FAVV zal aanwezig zijn.

Het voedselagentschap kan ook al voor 13 juni toestemming verlenen dat de fabriek weer geopend kan worden. In eerste instantie kan er dan een voorwaardelijke vergunning voor 3 maanden voor de productie worden toegekend. Over wat die voorwaarden daarbij inhouden, is nog niets bekend.





Laatste nieuws