Lidl opent distributiecentrum in Almere

HUIZEN - Lidl heeft vorige week donderdag in Almere haar nieuwste duurzame distributiecentrum officieel geopend van ruim 54.000 m2 gebouw oppervlakte. Naast de grootte van het distributiecentrum, maakt ook het duurzame karakter van het pand deze bouw bijzonder. Zo liggen er bijna 7.000 zonnepanelen op het dak, wordt er geen aardgas verbruikt, is alle verlichting 100% LED en krijgt het pand het BREEAM 5 sterren outstanding certificaat.

Vanuit deze locatie worden straks zo’n 70 filialen in de regio Noord-Holland, Flevoland en een deel van Utrecht bevoorraad en biedt het distributiecentrum een werkgelegenheid aan zo’n 300 mensen.

Logistiek strategisch en toekomstgericht

Vanwege de centrale ligging in Nederland heeft Lidl gekozen om het nieuwe distributiecentrum op bedrijvenpark Stichtsekant in Almere te bouwen. Het bedrijvenpark Stichtsekant maakt onderdeel uit van de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde die tot 3de Logistieke Hotspot van Nederland is verkozen. Vanuit Almere kan Lidl efficiënter invulling geven aan de logistiek van haar organisatie. Bovendien investeert Lidl op duurzame wijze in de verdere groei van de organisatie in Nederland.

Duurzaam en circulair bouwen

Op het dak ligt 15.000 m2 aan zonnepanelen, wat neerkomt op zo’n 7.000 panelen die een besparing opleveren van zo’n 1.040 ton aan CO2 uitstoot. In de toekomst kan dat aantal eventueel nog worden uitgebreid. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van 100% groene- stroom en energie en wordt al het regenwater gebruikt voor de toiletten en de beregening van de groenvoorziening. Andere duurzame voorzieningen zijn de door bewegingscensoren aangestuurde ledverlichting en de oplaadpunten voor elektrische auto’s en vrachtwagens.

 

Bron: Lidl





Laatste nieuws