ME-AT lanceert plantaardige vleesvervangers uit eigen land

18-05 09:23 | bron: FoodPro Network

BOXTEL - ME-AT the Alternative, een dochterbedrijf van Vion, introduceert voor de retail vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten die gewonnen zijn uit Nederlandse veldbonen.

Volgens ME-AT is het bedrijf daarmee het eerste dat kiest voor een lokale aanpak en start met de teelt van Nederlandse veldbonen voor de productie van Nederlandse vleesvervangers. Voor de meeste plantaardige vleesvervangers wordt nu nog geïmporteerde soja uit Zuid- of Noord-Amerika gebruikt als eiwitbron.

Het bedrijf gebruikt sinds september van vorig jaar de eiwitopbrengst van de eerste 30 hectare veldbonen in Nederland voor de productie van onder meer plantaardige hamburgers. Dit jaar is het areaal veldbonen dat hiervoor wordt geteeld uitgebreid tot 60 hectare. Directeur Willem Cranenbroek van ME-AT zegt dat consumenten veel aandacht hebben voor plantaardige vleesvervangers van lokale herkomst.

'In de schappen wordt al expliciet de lokale herkomst van de grondstoffen van de hamburgers vermeld', aldus Cranenbroek. 'Oorspronkelijk waren alleen Nederlandse boeren betrokken bij het project, maar ME-AT werkt momenteel ook aan overeenkomstige modellen met Duitse en Belgische retailers en bijbehorende boeren.'

ME-AT zet de eiwitten uit veldbonen om in een zogenoemd getextureerd plantaardig eiwit. Dit is een essentiële stap voor het succes, stelt Cranenbroek. 'Het heeft namelijk grote invloed op hoe een product aanvoelt in de mond. Dit mondgevoel bepaalt het genot dat je voelt als je iets proeft en zorgt dan ook voor een groot deel voor de waardering die de consument aan het product geeft.'

Tot slot wijst ME-AT erop dat Nederland binnen Europa behoort tot een van de grootste afzetmarkten voor vleesvervangers. In Nederland lag de omzet van vleesvervangers op ruim 200 miljoen euro in 2021. Van alle Nederlandse consumenten koopt 55% wel eens tot regelmatig een vleesvervanger.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 jul Duizenden klanten krijgen boodschappen niet geleverd door boerenprotesten
04 jul Albert Heijn opende vorige week 6 nieuwe winkels
04 jul Exact gaat horeca verder ontzorgen met overname Horeko
04 jul CBL: boodschappen in gevaar bij langdurige blokkades
04 jul Boeren blokkeren zeker zes distributiecentra van supermarkten
04 jul Ronald Prince per 1 september nieuwe voorzitter FNLI
04 jul Stappenplan Ketenborging
04 jul Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
01 jul Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
01 jul Chocoladefabrieken stoppen productie na salmonella bij Barry Callebaut
01 jul Ben & Jerry's verontwaardigd over besluit om merk in Israël te verkopen
01 jul Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
01 jul Kees de Kat (CEO): FruitMasters wil naar meer inzicht in de keten
01 jul Whitepaper Allergenenmanagement
30 jun Jumbo opent 21ste winkel in België
30 jun Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella
30 jun Maaltijddienst Apetito getroffen door cyberaanval
30 jun 162 duizend bedrijven maakten gebruik van NOW-steunregeling
30 jun Hoe maak ik een monitoringsplan voor private label-producten?
30 jun Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
30 jun 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
29 jun Ook Leonardo DiCaprio investeert in kweekvlees
29 jun Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
29 jun Danone wil zuivelfabriek in het noorden van Spanje sluiten
29 jun Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?