Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy

TEL AVIV - Imagindairy heeft nog eens 15 miljoen dollar aan kapitaal bij investeerders opgehaald. Een eerdere investeringsronde in november 2021 bracht 13 miljoen dollar op. De financiering werd geleid door Target Global en werd vergezeld door de bestaande investeerders van het bedrijf, Strauss Group, Emerald Technology Ventures, Green Circle Foodtech Ventures, Collaborative Fund, New Climate Ventures en FoodSparks by PeakBridge.

Imagindairy is een Israëlisch bedrijf dat via een gepatenteerde fermentatietechniek eiwitten produceert die identiek zijn aan de eiwitten uit melk van koeien. De gepatenteerde technologie van Imagindairy stelt voedingsfabrikanten in staat om vervangers voor melk en zuivelproducten aan te bieden met volledig vergelijkbare voedingswaarden.

De technologie van Imagindairy is gebaseerd op 15 jaar onderzoek onder leiding van mede-oprichter en wetenschappelijk directeur, Tamir Tuller, een professor in moleculaire biologie aan de Universiteit van Tel Aviv.

De extra verkregen financiële middelen gaat het bedrijf gebruiken voor extra onderzoek met als doel te komen tot een ​​reeks alternatieve producten voor zuivel. Imagindairy is momenteel in gesprek met grote producenten van zuivelproducten die hun productportfolio's willen uitbreiden.



 

Foto: Co-founders Tamir Tuller, Eyal Afergan and Arie Abo.



Laatste nieuws