Convenant Voedingsmiddelen start Local Expert Network

19-05 14:15 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - Het Internationaal MVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector start met een eigen Local Expert Network. Professionals over de hele wereld worden opgeleid tot lokale risicobeoordelingsexperts op het gebied van mensenrechten voor de agrofoodsector. Door het samenbrengen van experts in een netwerk, kunnen bedrijven eenvoudig gebruikmaken van lokale kennis en meer zicht krijgen op hun internationale ketens. Zo kunnen bedrijven werk maken van Human Rights Due Diligence (HRDD), ofwel gepaste zorgvuldigheid met betrekking tot rechten van werknemers in hun productieketens.

Database
Via het programma worden 80 tot 90 risicobeoordelingsexperts opgeleid uit landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika van waaruit Nederlandse bedrijven veel importeren. De gegevens die zij verzamelen over de meest voorkomende risico's worden opgenomen in een database. Deze database is toegankelijk voor alle partijen die zijn aangesloten bij het convenant.

Lokale kennis
Met de training van de risicobeoordelingsexperts biedt het convenant lokale organisaties de mogelijkheid om meer vertrouwd te raken met de OESO-richtlijnen voor Verantwoord Ondernemen. Het is van grote waarde als mensen in productielanden kennismaken met HRDD. Zij hebben kennis van de lokale cultuur en het vermogen om stakeholders op een zinvolle manier te betrekken. Daarnaast verkeren zij in een goede positie om risico’s te identificeren en bij te dragen aan de ontwikkeling van plannen om misstanden in de toekomst te voorkomen of te beperken.

Eva Smulders, CNV Internationaal. “Er vinden helaas nog steeds veel misstanden plaats op het gebied van mensenrechten in de voedingsmiddelensector. Door lokale professionals te trainen kunnen we niet alleen het lokale bewustzijn over mensenrechten vergroten, maar misstanden ook sneller en makkelijker aanpakken. Dit levert niet alleen voordelen op voor de mensen aan het begin van de keten, maar ook voor bedrijven die zo een beter beeld krijgen van mogelijke risico’s.”

Training
De training van de lokale experts wordt gegeven door maatschappelijke organisaties die zijn aangesloten bij het Internationaal MVO-convenant voor de Voedingsmiddelensector. Vanaf juni gaan de trainingen van start op verschillende locaties in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Ga voor meer informatie naar de website





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 jul Duizenden klanten krijgen boodschappen niet geleverd door boerenprotesten
04 jul Albert Heijn opende vorige week 6 nieuwe winkels
04 jul Exact gaat horeca verder ontzorgen met overname Horeko
04 jul CBL: boodschappen in gevaar bij langdurige blokkades
04 jul Boeren blokkeren zeker zes distributiecentra van supermarkten
04 jul Ronald Prince per 1 september nieuwe voorzitter FNLI
04 jul Stappenplan Ketenborging
04 jul Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
01 jul Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
01 jul Chocoladefabrieken stoppen productie na salmonella bij Barry Callebaut
01 jul Ben & Jerry's verontwaardigd over besluit om merk in Israël te verkopen
01 jul Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
01 jul Kees de Kat (CEO): FruitMasters wil naar meer inzicht in de keten
01 jul Whitepaper Allergenenmanagement
30 jun Jumbo opent 21ste winkel in België
30 jun Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella
30 jun Maaltijddienst Apetito getroffen door cyberaanval
30 jun 162 duizend bedrijven maakten gebruik van NOW-steunregeling
30 jun Hoe maak ik een monitoringsplan voor private label-producten?
30 jun Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
30 jun 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
29 jun Ook Leonardo DiCaprio investeert in kweekvlees
29 jun Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
29 jun Danone wil zuivelfabriek in het noorden van Spanje sluiten
29 jun Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?