Lidl door omzetgrens van 100 miljard euro

NECKARSULM - Lidl is voor het eerst de omzetkaap van 100 miljard euro gepasseerd. De Duitse retailer zette 100,8 miljard euro om in het gebroken boekjaar 2021-2022, zo blijkt uit cijfers die moederbedrijf Schwarz Gruppe publiceert. Dat is 4,7% meer dan in het vorige boekjaar. De omzetstijging is deels te danken aan de opening van 300 nieuwe winkels.

Ook de hele Schwarz Gruppe zet sterke resultaten neer. De omzet steeg van 125,3 miljard euro naar 133,6 miljard euro. Hypermarktketen Kaufland zag de omzet stijgen met 7,4%, tot 27,3 miljard euro. De totale online omzet van het bedrijf kwam uit op 1,7 miljard euro. Schwarz Gruppe baat meer dan 13.300 winkels uit en investeerde afgelopen boekjaar circa 8 miljard euro in expansie, modernisering en digitalisering.

De mooie cijfers zijn een opsteker voor topman Gerd Chrzanowski, die in de loop van het boekjaar aantrad na een interne machtsstrijd binnen de groep. Chrzanowski heeft zich voorgenomen een cultuurrevolutie door te voeren bij de Schwarz Gruppe. Van een strak, centraal aangestuurd traditioneel handelsbedrijf wil hij een wendbare onderneming maken, met gedeelde verantwoordelijkheden en een doorgedreven digitalisering.





Laatste nieuws