NoPalm Ingredients onderscheiden met Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022

20-05 09:21 | bron: FoodPro Network

ALMERE - De Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 in de categorie Voedseltransitie is toegekend aan NoPalm Ingredients. Het bedrijf uit Ede produceert een microbiële olie als alternatief voor palmolie, door aardappelschillen en suikerbietenloof te fermenteren.

Carin van Huët, juryvoorzitter Voedseltransitie: “Palmolie wordt gebruikt in talloze producten, zoals koekjes, cosmetica en babyvoeding. Helaas wordt nog niet alle palmolie duurzaam geproduceerd en worden voor de aanleg van sommige palmolieplantages bossen gekapt. NoPalm Ingredients heeft dé oplossing om bossen, dieren en de lokale bevolking te beschermen. Met het veranderen van één ingrediënt, willen zij de wereld veranderen. In slechts een jaar tijd heeft het bedrijf zichzelf internationaal op de kaart gezet en dat is bewonderenswaardig.” 

Sinds 2002 kent Rabobank jaarlijks innovatieprijzen toe. Inzendingen worden beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit. Aan de prijs is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden. In het najaar van 2022 opent de inschrijving van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023.

Bekijk de overige winnaars op de website van Rabobank





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 jul Duizenden klanten krijgen boodschappen niet geleverd door boerenprotesten
04 jul Albert Heijn opende vorige week 6 nieuwe winkels
04 jul Exact gaat horeca verder ontzorgen met overname Horeko
04 jul CBL: boodschappen in gevaar bij langdurige blokkades
04 jul Boeren blokkeren zeker zes distributiecentra van supermarkten
04 jul Ronald Prince per 1 september nieuwe voorzitter FNLI
04 jul Stappenplan Ketenborging
04 jul Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
01 jul Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
01 jul Chocoladefabrieken stoppen productie na salmonella bij Barry Callebaut
01 jul Ben & Jerry's verontwaardigd over besluit om merk in Israël te verkopen
01 jul Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
01 jul Kees de Kat (CEO): FruitMasters wil naar meer inzicht in de keten
01 jul Whitepaper Allergenenmanagement
30 jun Jumbo opent 21ste winkel in België
30 jun Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella
30 jun Maaltijddienst Apetito getroffen door cyberaanval
30 jun 162 duizend bedrijven maakten gebruik van NOW-steunregeling
30 jun Hoe maak ik een monitoringsplan voor private label-producten?
30 jun Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
30 jun 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
29 jun Ook Leonardo DiCaprio investeert in kweekvlees
29 jun Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
29 jun Danone wil zuivelfabriek in het noorden van Spanje sluiten
29 jun Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?