NoPalm Ingredients onderscheiden met Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022

ALMERE - De Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 in de categorie Voedseltransitie is toegekend aan NoPalm Ingredients. Het bedrijf uit Ede produceert een microbiële olie als alternatief voor palmolie, door aardappelschillen en suikerbietenloof te fermenteren.

Carin van Huët, juryvoorzitter Voedseltransitie: “Palmolie wordt gebruikt in talloze producten, zoals koekjes, cosmetica en babyvoeding. Helaas wordt nog niet alle palmolie duurzaam geproduceerd en worden voor de aanleg van sommige palmolieplantages bossen gekapt. NoPalm Ingredients heeft dé oplossing om bossen, dieren en de lokale bevolking te beschermen. Met het veranderen van één ingrediënt, willen zij de wereld veranderen. In slechts een jaar tijd heeft het bedrijf zichzelf internationaal op de kaart gezet en dat is bewonderenswaardig.” 

Sinds 2002 kent Rabobank jaarlijks innovatieprijzen toe. Inzendingen worden beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, duurzaamheid, klantfocus en rentabiliteit. Aan de prijs is een geldbedrag van 20.000 euro verbonden. In het najaar van 2022 opent de inschrijving van de Rabo Duurzame Innovatieprijs 2023.

Bekijk de overige winnaars op de website van Rabobank





Laatste nieuws