Beneo neemt Meatless in Goes over

GOES - Meatless, dat plantaardige halffabricaten vervaardigt voor voedselproducenten die er vleesvervangers van maken, krijgt een nieuwe eigenaar. Het Belgische Beneo, een dochterbedrijf van Südzucker, neemt Meatless over.

Het huidige management van Meatless blijft na de overname in functie. Meatless heeft in eigen beheer een productieproces ontwikkeld dat de productie van textuurrijke voedingsgrondstoffen op basis van rijst, tarwe, tuinbonen, erwten, lupines, quinoa en andere plantaardige grondstoffen mogelijk maakt die worden gebruikt als plantaardig alternatief in vis- en vleesvervangers. Bij het bedrijf zijn ruim 20 mensen werkzaam.

Beneo is een onderdeel van de Duitse Südzucker Gruppe. Het bedrijf levert plantaardige functionele ingrediënten voor de voedingsindustrie. Het portfolio van het bedrijf omvat onder meer functionele koolhydraten uit suikerbieten, prebiotische cichoreiwortelvezels, plantaardige eiwitten en speciale ingrediënten uit rijst. Beneo is actief in meer dan 80 landen. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 mensen in dienst verdeeld over vestigingen in België, Chili, Duitsland en Italië.





Laatste nieuws