Ferrero mag in Aarlen onder voorwaarden productie hervatten

20-06 08:29 | bron: FoodPro Network

AARLEN - De Ferrero-fabriek in het Belgische Aarlen heeft van het federaal agentschap voor veiligheid van de voedselketen FAVV een voorwaardelijke toelating gekregen om de productie te hervatten. De fabriek moest begin april de deuren sluiten na tientallen salmonellabesmettingen in Europa, die gelinkt werden aan een salmonellabesmetting in de fabriek. Alle Kinder-chocoladeproducten die door de producent in Aarlen waren geproduceerd werden teruggeroepen.

De toelating geldt in eerste instantie voor een periode van 3 maanden. Elke geproduceerde partij en de grondstoffen zullen tijdens die drie maanden extra worden geanalyseerd. Wanneer de producten in orde zijn kunnen ze worden verkocht. Wanneer na drie maanden de resultaten van de inspecties gunstig blijken, kan een definitieve toelating worden gegeven.

De hervatting van de productie onder voorwaarden volgt na een grondige schoonmaak en na intensieve voedselveiligheidscontroles in samenwerking met het FAVV. Er werden meer dan 1.800 kwaliteitscontroles uitgevoerd, 10.000 onderdelen ontmanteld en gereinigd en er werden aanzienlijke investeringen gedaan. Er werden verschillende machines vervangen en 300 meter aan nieuwe leidingen geplaatst.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
04 jul Duizenden klanten krijgen boodschappen niet geleverd door boerenprotesten
04 jul Albert Heijn opende vorige week 6 nieuwe winkels
04 jul Exact gaat horeca verder ontzorgen met overname Horeko
04 jul CBL: boodschappen in gevaar bij langdurige blokkades
04 jul Boeren blokkeren zeker zes distributiecentra van supermarkten
04 jul Ronald Prince per 1 september nieuwe voorzitter FNLI
04 jul Stappenplan Ketenborging
04 jul Beter houdbaarheidsbeheer in de sector van verse kant-en-klaar maaltijden
01 jul Markt voor vleesvervangers over 10 jaar goed voor omzet van 140 miljard euro
01 jul Chocoladefabrieken stoppen productie na salmonella bij Barry Callebaut
01 jul Ben & Jerry's verontwaardigd over besluit om merk in Israël te verkopen
01 jul Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
01 jul Kees de Kat (CEO): FruitMasters wil naar meer inzicht in de keten
01 jul Whitepaper Allergenenmanagement
30 jun Jumbo opent 21ste winkel in België
30 jun Barry Callebaut legt productie in Wieze stil na ontdekking salmonella
30 jun Maaltijddienst Apetito getroffen door cyberaanval
30 jun 162 duizend bedrijven maakten gebruik van NOW-steunregeling
30 jun Hoe maak ik een monitoringsplan voor private label-producten?
30 jun Reduceren van give-away: “Mag het ietsje meer zijn?”
30 jun 8 redenen om voor Ucrete industrievloeren te kiezen (video)
29 jun Ook Leonardo DiCaprio investeert in kweekvlees
29 jun Nog eens voor 15 miljoen dollar kapitaal voor Imagindairy
29 jun Danone wil zuivelfabriek in het noorden van Spanje sluiten
29 jun Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?