Cornelis Vrolijk blijft op koers dankzij de diensten van Cegeka

16-03 06:01 | bron: FoodPro Network

IJMUIDEN - Cornelis Vrolijk vangt, kweekt, verwerkt en handelt in vis, visproducten en garnalen. Het familiebedrijf exploiteert verschillende visserijschepen en circa 2.000 medewerkers zijn actief in Europa en in diverse vestigingen wereldwijd. Na een aantal overnames kende het bedrijf meerdere ERP-systemen en een divers applicatielandschap. IT Manager Brigitte Sissingh bracht structuur in de IT, met als rode lijn een stapsgewijze implementatie van een ERP-systeem. Hierbij is de keuze gevallen op Microsoft Dynamics 365 Finance and Operations en Cegeka. Naast de implementatie door Cegeka Business Solutions ondersteunen zij vanuit Managed Services bij vragen en verdere ontwikkeling van dit ERP-systeem.

De vangsten van Cornelis Vrolijk worden wereldwijd geëxporteerd of in eigen fabrieken verwerkt voor consumenten dichter bij huis. Na verloop van tijd en meerdere overnames had het familiebedrijf een uitgebreid applicatielandschap en 6 ERP-pakketten. Dit betekende veel onderhoud en continue communicatie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen om overzicht te behouden. Nieuwe eisen aan traceerbaarheid, duurzaamheidsrapportages en het beheersen van IT-risico’s maakten het noodzakelijk om meer grip en controle op de informatievoorziening te krijgen. Daarom ging het bedrijf op zoek naar één ERP-systeem dat dé controlekamer moest worden.

Zekerheid van oplevering

Na een verkenning ging Cornelis Vrolijk in zee met Cegeka. “Ze hebben hele goede en betrokken consultants met een duidelijk verhaal en structuur waarmee ze het project benaderden,” zegt Brigitte. Hun Proof of Concept overtuigt dankzij Cegeka Sure Value, dat gaf zekerheid van oplevering binnen het budget en de termijn. Hierbij is gekozen om de keten vanaf de bron te implementeren. Inmiddels staan de schepen en de groothandel in Dynamics 365 en dat binnen budget en met minimale vertraging. Volgende bedrijven zijn de handels- en productiebedrijven verder in de keten naar het winkelschap.

Gemakkelijker voldoen aan de marktvraag

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor Cornelis Vrolijk. Gecentraliseerd inzicht geeft handvatten waarmee het bedrijf ook echt invulling kan geven aan die doelstelling. Via één ERP-systeem wordt duidelijk welk onderdeel welk type verpakkingen inkoopt. Dat ging eerder ieder voor zich, maar nu kan dit slimmer en goedkoper. Bovendien is het gemakkelijker om aan vraag van onder andere supermarkten te voldoen. “Zij willen de CO2-voetafdruk van onze producten inzichtelijk hebben. Dankzij één systeem zijn die gegevens veel eenvoudiger uit te rekenen.” Er zijn meer voordelen. Door het op elkaar afstemmen van de gegevens over de bedrijven heen kan het bedrijf nu veel korter op de bal spelen omdat naast rapportages over grondstofverbruik, ook rapportages over klanten, leveranciers, traceerbaarheid en financiën direct klaarstaan.

Direct antwoord

Niet alleen de resultaten van het nieuwe ERP-systeem zijn goed, maar ook de nazorg is dik in orde constateert Brigitte. “Ik zit al 30 jaar in de IT, maar ik heb dit hoge niveau van managed services nog nooit meegemaakt. Heb je een vraag? Dan krijg je direct antwoord. De senior consultant met wie we het meest spreken heeft kennis over alle onderwerpen en is proactief: hij komt naast oplossingen ook met verbeterpunten. Hij was onze steun en toeverlaat tijdens de eerste twee weken na het project, daardoor werd de doorlooptijd van problemen aanzienlijk verkort.” Managed Services houdt continu de vinger aan de pols bij de medewerkers, om het werk gemakkelijker te maken. “Niet alle collega’s zijn even handig in het instellen van hun dashboard. Consultants komen op locatie naast ze zitten of kijken via Teams mee. Dit is echte service.”

“Ik werk al 30 jaar in de IT, maar ik heb dit hoge niveau van managed services nog nooit meegemaakt.” Brigitte Sissingh - IT Manager Cornelis Vrolijk

Actief en efficiënt

Dynamics 365 verbetert continu via updates. Bedrijven moeten minimaal twee keer per jaar deze veranderingen doorvoeren. Om problemen te voorkomen, wordt vooraf het systeem uitvoerig getest. Mocht er iets na de update misgaan, staat er altijd een Cegeka-medewerker klaar. “Hebben we een probleem, dan lossen ze het direct op zodat de verstoring minimaal is. Daarna komen ze altijd met voorstellen om dit soort problemen te voorkomen. Ze zijn niet alleen daarin heel actief, ook in meetings zijn ze altijd goed voorbereid met een puntenlijst waardoor we efficiënt werken.”

Korte lijnen en snelle oplevering van maatwerk

Efficiënt werken betekent zoveel mogelijk standaardsoftware gebruiken. Zo blijft je IT-landschap flexibel en beheersextensief. “Toch ontkom je niet aan maatwerk om je specifieke werkwijze te ondersteunen”, zegt Brigitte. De afstemming voor maatwerkontwikkeling is direct. “De consultant werkt in dezelfde ruimte als de ontwikkelaar, dit verkort de lijnen en ik hoef niets uit te leggen.”

Automatiseren zonder programmeerervaring

Er zijn meer innovatieve mogelijkheden van Dynamics 365. Brigitte is erg enthousiast over de combinatie met het Power Platform, een aantal bedrijfsoplossingen waarmee je zonder programmeerervaring processen kunt automatiseren. “Power BI is heel krachtig, hoe gemakkelijk je alle informatie uit Dynamics en andere systemen samenbrengt en inzichtelijk maakt. In Power Automate zijn inmiddels diverse Apps gebouwd die de gebruikers eenvoudig ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden.

‘Een goede keuze’

“We kijken al jaren uit naar één systeem met één waarheid voor de hele groep. Dat hebben we nu voor een groot gedeelte voor elkaar. De komende tijd zullen we de rest er ook aan toevoegen en dat zie ik met vertrouwen tegemoet”, sluit Brigitte af.

Verder lezen? Lees ook eens onze customer story rondom Bieze Food Group of bekijk onze webinar ERP in Agri & Food . We organiseren daarnaast ook maandelijks kennissessies en workshops

Liever direct contact? Laat het ons weten!

 

Bron: Cegeka - partner FoodPro Network

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 sep 2024: Wat staat er hoog op de agenda van de voedingsmiddelenindustrie?
22 sep Zuivelproducten en groenten dalen in prijs
22 sep Een derde Nederlanders kiest vaker voor vis in plaats van vlees vanwege duurzaamheid
22 sep Berekening van Nutri-Score op de verpakking
22 sep Help risico's te beperken, geld te besparen en omzet te verhogen met ERP-software voor voedsel en dranken
22 sep Maak impact als Adviseur QA
21 sep Supermarkten klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen
21 sep Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies
21 sep Carrefour doet overname in Spanje
21 sep Aardappelen van PLUS standaard biologisch
21 sep VanDrie Group en F&F tekenen overeenkomst over samenwerking
21 sep De nieuwste concepten van Albert Heijn in Arnhem
21 sep IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
21 sep Wil jij, net zoals Johan, iedere dag impact maken in de foodsector?
20 sep BelgiĆ« moet vele miljoenen innen van multinationals na taksvonnis
20 sep Bietencampagne weer gestart
20 sep Jumbo wil naar 50 winkels in BelgiĆ«
20 sep BTW op groenten en fruit en suikerbelasting is aan het nieuwe kabinet
20 sep Gratis schoolmaaltijden blijven ook in 2024 beschikbaar
20 sep Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
20 sep Schrikken klanten terug van groenten en fruit in bulk? (video)
19 sep Frankrijk en Duitsland willen krimpflatie verbieden
19 sep Nieuwe topstructuur FrieslandCampina
19 sep Kabinet reserveert 50 miljoen euro om de biologische markt te stimuleren
19 sep Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?