Provincie Noord-Holland trekt 700.000 euro uit voor het uitvoeren van Voedselvisie

HAARLEM - De provincie Noord-Holland gaat dit jaar 700.000 euro inzetten voor het uitvoeren van de Voedselvisie. De provincie wil subsidie verstrekken aan projecten waarbij partijen uit de voedselketen samenwerken en bijdragen aan een duurzamere landbouw en aan kortere ketens in het voedselsysteem. Subsidieaanvragen kunnen tussen 1 juli en 1 oktober worden ingediend. De beoordeling van de subsidieaanvragen gebeurt op basis van volgorde van binnenkomst.

Voorbeelden van mogelijke projecten zijn samenwerkingen tussen boeren en ketenpartijen die zorgen voor meer plantaardige teelten voor Noord-Hollandse consumenten of het realiseren van meer afzet van Noord-Hollandse producten in de Noord-Hollandse supermarkten. Ook groepen boeren die samen willen leren hoe ze kringlopen kunnen sluiten of natuur-inclusief kunnen produceren, zijn welkom met hun aanvragen.

De provincie plaatst de subsidieregeling eind juni op de website. Daarnaast deelt de provincie kennis en initiatieven op het netwerkplatform www.boerenbusinessinbalans.nl. Via de Noord-Holland voedsel initiatievenkaart kunnen ondernemers hun eigen projecten zichtbaar maken.





Laatste nieuws