Duizenden klanten krijgen boodschappen niet geleverd door boerenprotesten

AMERSFOORT - Picnic heeft deze ochtend zo goed als alle leveringen moeten schrappen omdat boeren de distributiecentra blokkeren, aldus CEO Michiel Muller tegen NU.nl. Hierdoor krijgen duizenden mensen geen boodschappen en zijn een aantal verse producten niet meer leverbaar. Ook Albert Heijn zegt last te hebben van de blokkades.

Boeren blokkeren al een groot deel van de dag distributiecentra van supermarkten en bezorgdiensten uit protest tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Meerdere distributiecentra, onder meer van keten Jumbo in Veghel, worden geblokkeerd door de boeren. Ook bij Albert Heijn zijn er een aantal distributiecentra geblokkeerd.

In de supermarkt zelf hebben klanten voorlopig nog geen last van de blokkades, maar voor de levering van boodschappen zijn er wel problemen. Uit een e-mail die Albert Heijn maandag rondstuurde, blijkt dat sommige klanten hun boodschappen niet krijgen. Albert Heijn bevestigt tegen Nu.nl dat er problemen zijn, maar geeft nog geen verdere details.

Ook Picnic zit met grote problemen. "We hebben bijna de hele ochtendlevering moeten schrappen, omdat niemand in of uit de distributiecentra kon", aldus CEO Muller. "Dat gaat over duizenden klanten."

Gisteravond had Picnic alle manden voor de leveringen van deze ochtend ingepakt, maar verse producten zoals brood en fruit kunnen ondertussen niet meer bij de mensen thuis geleverd geworden. "Gelukkig hebben we een deel daarvan wel nog naar de Voedselbank kunnen brengen", aldus Muller. Een bijkomend probleem is dat lokale leveranciers niets kunnen leveren en daardoor inkomsten mislopen.

 

Bron: Nu.nl





Laatste nieuws