Al 124 bedrijven aangesloten bij EU-gedragscode voor verantwoorde voedselproductie

BRUSSEL - Er hebben zich inmiddels 124 bedrijven aangesloten bij de EU-gedragscode voor verantwoorde bedrijfsvoering en marketingpraktijken in de voedingsindustrie die in juli vorig jaar door de Europese Commissie werd gelanceerd. Onder de deelnemers bevinden zich grote internationale voedingsbedrijven. Ondertekenaars van de gedragscode hebben de intentie om gezonde en duurzame voeding te bevorderen en grondstoffen efficiënter te benutten. De deelnemende bedrijven leggen ieder jaar verantwoording af over de voortgang. Vanuit Nederland gaat het onder andere om AholdDelhaize, FrieslandCampina, DSM, Unilever, Rabobank en Verstegen.

De Europese gedragscode voor verantwoorde bedrijfsvoering en marketingpraktijken in de voedingssector is een van de eerste resultaten van de 'van boer tot bord'-strategie en een integraal onderdeel van het actieplan van de Europese Commissie. In de gedragscode worden acties beschreven die de bedrijven vrijwillig kunnen ondernemen om hun duurzaamheidsprestaties tastbaar te verbeteren en daarover te communiceren.

De gedragscode is op 5 juli 2021 in werking getreden. Er staan 7 doelstellingen in en daarnaast vrijwillige toezeggingen voor actie en een monitoring- en evaluatiekader om de voortgang te meten. De Europese Commissie zal wetgevende maatregelen overwegen wanneer er onvoldoende vooruitgang wordt geboekt.

Meer daarover is te vinden op de website van de Europese Commissie.





Laatste nieuws