Gavan Technologies ontwikkeld nieuwe methode om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren
bron: FoodPro Network
ACRE - Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm. Alle voedings- en functionele eigenschappen blijven volledig behouden. Het proces vraagt zeer beperkt warmte, waardoor het energieverbruik tot tien keer lager kan zijn dan bij alternatieve methoden om eiwitten te winnen.
In een proef met linzen leverde de extractiemethode van Gavan Technologies 92% meer aan eiwitisolaten op dan vergelijkbare extractietechnieken. De isolaten werden omgezet in een glutenvrij meel. Gavan Technologies produceerde ook een eiwitrijke emulgator. Hetzelfde proces kan ook worden toegepast op andere plantaardige eiwitbronnen zoals sojabonen, kikkererwten en algen.
Gavan Technologies verwacht dat de eerste geëxtraheerde producten vanaf 2023 geleidelijk op de markt komen.
Laatste nieuws
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
-
24 apr TommyTomato haalt 1,9 miljoen groeigeld op voor de groentelunch op school
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan