Gavan Technologies ontwikkeld nieuwe methode om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren

ACRE - Het Israëlische bedrijf Gavan Technologies heeft een nieuwe methode ontwikkeld om eiwitten uit plantaardige grondstoffen te extraheren. De eiwitten behouden daarbij hun oorspronkelijke vorm. Alle voedings- en functionele eigenschappen blijven volledig behouden. Het proces vraagt zeer beperkt warmte, waardoor het energieverbruik tot tien keer lager kan zijn dan bij alternatieve methoden om eiwitten te winnen.

In een proef met linzen leverde de extractiemethode van Gavan Technologies 92% meer aan eiwitisolaten op dan vergelijkbare extractietechnieken. De isolaten werden omgezet in een glutenvrij meel. Gavan Technologies produceerde ook een eiwitrijke emulgator. Hetzelfde proces kan ook worden toegepast op andere plantaardige eiwitbronnen zoals sojabonen, kikkererwten en algen.

Gavan Technologies verwacht dat de eerste geëxtraheerde producten vanaf 2023 geleidelijk op de markt komen.





Laatste nieuws