Tesco maakt bezorgkosten lager dan benzineprijs

LONDEN - Tesco past zijn bezorgkosten aan. Volgens de Britse keten wordt het daardoor voor klanten goedkoper de boodschappen te laten bezorgen dan de benzine te betalen om met de auto naar de supermarkt te gaan.

Tesco introduceert drie bezorgspaarprogramma’s die klanten helpen om kosten te besparen. ‘Voor veel shoppers kan de maandelijkse kostprijs lager zijn dan de benzineprijs om boodschappen te doen’, aldus de Britse retailer. Tesco speelt daarmee in op de wens van veel huishoudens in het Verenigd Koninkrijk die op zoek zijn naar manieren om hun supermarktuitgaven zoveel mogelijk te beperken vanwege de inflatie.

Tesco kwam al eerder met bezorgabonnementen, maar daar stopte de retailer mee vanwege de coronapandemie. Tesco gaf bij bezorging voorrang aan klanten die het meeste risico liepen op covid-19. Het nieuwe click-and-collect membership en de twee nieuwe bezorgspaarprogramma’s moeten klanten meer keuze en flexibiliteit bieden bij het doen van hun boodschappen.

Het goedkoopste abonnement bij de Britse retailer begint bij 2,49 pond (bijna 3 euro) per maand. Met het Anytime Click+Collect-plan kunnen klanten kiezen wanneer ze hun boodschappen willen ophalen bij bestellingen boven de 25 pond.

Het tweede abonnement, het Off Peak Delivery Plan, kost 4,99 pond (omgerekend bijna 6 euro) per maand. Hier gaat het om een minimale besteding van 25 pond voor click-and-collect en een minimumbestelbedrag van 40 pond voor thuisbezorging. Klanten krijgen daarbij de keuze van een tijdsvenster dezelfde dag voor click-and-collect en de volgende dag opties voor thuisbezorging.

Het duurste abonnement, het Anytime Delivery Plan, kost 7,99 pond (9,56 euro) per maand. Dezelfde minimale bestedingen zijn van toepassing, met dezelfde-dagopties voor zowel click-and-collect en thuisbezorging. Daarnaast geeft het prioriteit bij boeken van slots tijdens feestdagen.





Laatste nieuws