WUR Cursus Gastronomie voor alle food professionals gaat na de zomer van start

02-08 06:05 | bron: FoodPro Network

WAGENINGEN - Anno 2022 moet alles anders in de gastronomie. Ontwikkelingen als de groene Michelinster en plantaardige biefstuk bij ’s lands bekendste biefstuk-keten zijn daarvan twee voorbeelden.

Hoe breng je als chef, productontwikkelaar, menu engineer of adviseur verfrissende culinaire concepten op de markt of in je restaurant, die, naast dat ze geweldig smaken ook echt bijdragen aan duurzaamheid én gezondheid? Wat zijn precies de psychologische, sociale en fysieke achtergronden bij het culinair genieten en de smaakwaarneming en hoe kun je met die kennis de totale klantervaring nog beter beïnvloeden? Je gasten zijn er klaar voor, nu jij nog!

Leer samen met vakgenoten in de blended (online én op locatie) cursus “Gastronomic Science for Future Food” van Wageningen University & Research (WUR), hoe je deze intrigerende kennis in jouw voordeel kunt toepassen.

Opbouw cursus

Eerst volg je 3 weken in oktober 2022, in eigen tempo, online lessen van wetenschappers van WUR, in een community met andere deelnemers. Daarna ben je in november 2022 samen 2 dagen te gast bij top chef Leon Mazairac, in het Utrechtse Karel V hotel-restaurant. Onder de bezielende leiding van dr. Guido Camps doe je de laatste wetenschappelijke inzichten op, om die vervolgens toe te kunnen passen in jouw eigen situatie. Daarnaast bevat het programma de nodig vertaalslagen naar de gastronomie met een interessante line-up van praktijksprekers, uit industrie en gastronomie én natuurlijk wordt er gewerkt in de keuken, onder leiding van Leon! Je hoort daarnaast o.a. live het verhaal van Meesterkok Jelle Wagenaar van restaurant ’t Seminar, die al in 2021 bij de eerste groene Michelinsterren werd verkozen.

Meer informatie via de site van WUR: Blended Course Gastronomic Science for Future Food - WUR

 

Let op: deze cursus komt in aanmerking voor €1000 STAP-subsidie, informatie via de bovenstaande link. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
08 aug Redactie FoodPro Network gesloten van 8 t/m 19 augustus
05 aug Voedselprijzen dalen hard na graandeal
05 aug Tony's Chocolonely kan dit jaar geen chocoladeletters maken door salmonella bij Barry Callebaut
05 aug Meer omzet en lagere winst voor Kellogg
05 aug Lotus Bakeries wil nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand
05 aug Zeeuwse aardappelen en uien hebben last van extreme droogte
05 aug Duitse start-up wil cacaoloze chocolade produceren
05 aug BRCGS Food Safety Issue 9: focus op cultuur en voortdurende verbetering
04 aug Unilever bevriest uitbetalingen aan Ben & Jerry's
04 aug Pluimveevlees heeft in 2031 aandeel van 47% in wereldwijde vleesmarkt
04 aug Inflatie op hoogste niveau sinds 1975
04 aug Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren
04 aug Whitepaper - Hoe reduceer ik het gebruik van plastic in mijn verpakkingen?
04 aug De juiste choreografie. Hoe vertaal jij doelstellingen naar een ERP-strategie?
03 aug Meer omzet voor Oatly
03 aug Just Eat Takeaway schrijft miljarden af op Grubhub
03 aug Prijsverhoging Douwe Egberts minder dan 1 cent per kopje
03 aug Van wangedrag beschuldigde manager van moederbedrijf Thuisbezorgd kan blijven
03 aug Traceerbaarheid als sleutel tot succes in de foodbranche met KING ERP Online
03 aug Whitepaper Dioxines
02 aug Thuisbezorgd experimenteert met flitsbezorgen uit eigen supermarkt
02 aug Conflict tussen Ben & Jerry's en Unilever is nog niet opgelost
02 aug Chinese KFC verkoopt alles behalve de veren van kippen door hoge inflatie
02 aug KTBA blijft investeren in groei
02 aug Hogere omzet en lagere winst voor Lamb Weston
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?