Cosun Beet Company wil in 2023 zelf biologische suiker produceren

ANKLAM - Cosun Beet Company start volgend jaar op de Duitse productielocatie in Anklam met de verwerking van de eerste biologische geteelde suikerbieten. Vanaf 2019 wordt er op kleine schaal geëxperimenteerd met deze teelt. Vorig jaar werd er verdeeld over 10 bedrijven 236 hectare biologische suikerbieten geteeld en voor dit jaar is het areaal al meer dan 500 hectare. Cosun Beet Company verwacht dat dit volgend jaar bijna 1.000 hectare zal zijn, wat kan zorgen voor de productie van 6.600 ton biologische suiker.

Nu worden de biologische suikerbieten van Cosun Beet Company door een bedrijf in Zwitserland verwerkt. In april verkocht Cosun de eerste biologische suiker. Het is de bedoeling om in 2023 de biologisch geteelde bieten in eigen beheer te verwerken. Als voorbereiding daarop bouwt Cosun Beet Company in Anklam een nieuwe suikersilo met een volume van 20.000 ton.

Om biologische suiker te kunnen produceren, heeft Cosun Beet Company een certificeringsproces afgerond. Voorwaarde is onder meer een strikte scheiding tussen de biologische en conventionele verwerkingslijnen. Behalve een aparte opslagsilo betekent het bijvoorbeeld ook dat er moet worden geïnvesteerd in een nieuwe verpakkingsinstallatie.





Laatste nieuws