Meer omzet en lagere winst voor Kellogg

BATTLE CREEK - Kellogg heeft in het tweede kwartaal van 2022 een omzet van 3,86 miljard dollar genoteerd. Dat betekent een toename van 8,7% in vergelijking tot dezelfde periode een jaar eerder. Het verkochte volume was 1,5% lager, maar de prijzen stegen met 14%. Wisselkoersen hadden een negatief effect van 3,5%. Zonder wisselkoerseffecten steeg de omzet met 12,2%. De nettowinst van het Amerikaanse voedingsconcern bedroeg 326 miljoen dollar en is daarmee ruim 14% lager dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Dat meldt Kellogg in een persbericht.

In Europa daalde de omzet van Kellogg met 3% door ongunstige wisselkoerseffecten. Gecorrigeerd voor wisselkoersen steeg de omzet met 8%. Kellogg noteerde er met name omzetgroei die gerealiseerd werd door de verkoop van snacks. Die omzet groeide met 14%. Bij de ontbijtgranen was er een omzetstijging van 2%.

Kellogg stelt de verwachtingen voor heel 2022 naar boven bij. Er wordt nu gerekend op een omzetgroei van 7 tot 8% waarbij eerder de omzetgroei op 4% werd ingeschat. Daarnaast verhoogt Kellogg de prognose voor de groei van de operationele winst van 1 tot 2% naar 4 tot 5%.





Laatste nieuws