ALDI en FrieslandCampina werken samen aan kruidenrijk grasland

CULEMBORG - ALDI en FrieslandCampina zijn samen met 43 Nederlandse leden-melkveehouders het project Kruidenrijk Grasland gestart. Binnen dit project wordt 80 hectare weideland ingezaaid met een mix van diverse soorten grassen en kruiden. Kruidenrijke graslanden zijn aantrekkelijk voor veel soorten insecten en weidevogels en dragen op die manier bij aan het verbeteren van de biodiversiteit.

Het project heeft een looptijd van 5 jaar. In de aanloop naar het project heeft ALDI gesprekken gehouden met LTO en het NAJK. Melkveehouders hebben zich via de ledenwebsite van FrieslandCampina aangemeld voor deelname aan het project. Bij de selectie van de deelnemers heeft een goede spreiding over Nederland een rol gespeeld. Deelnemende melkveehouders ontvangen een vergoeding van ALDI voor de aanleg en inspanning. De weilanden worden in augustus en september ingezaaid met grassen en kruiden.

De discounter vergoedt naar eigen zeggen anderhalf keer de kosten die deelnemende melkveehouders maken voor een periode van maximaal 5 jaar. Een bedrag wil Aldi niet noemen

FrieslandCampina geeft aan te hopen dat de samenwerking met Aldi ook andere partijen inspireert om samen met het zuivelbedrijf te werken aan meer biodiversiteit en een duurzamere zuivelketen.





Laatste nieuws