Chemische resistente vloeren voor de voedingsindustrie

15-09 06:03 | bron: FoodPro Network

OOSTERHOUT - Bij de verwerking of productie van voedingsmiddelen ondergaat de vloer heel wat lasten. Er is de belasting van het op en aan rijden van zwaar heftruckverkeer, het lozen van vloeistoffen op hoge temperatuur, maar evenzeer wordt die vloer blootgesteld aan vetten, darmvloeistoffen, zure dierlijke vloeistoffen en andere zuren uit de voedingsindustrie zoals bijvoorbeeld azijnzuur, citroenzuur of melkzuur. Daarnaast is er nog de invloed van chemicaliën in schoonmaakproducten. Is de vloer niet bestand tegen de chemicaliën die tijdens de productie aanwezig zijn dan gaat de vloer schade vertonen waardoor hij niet meer veilig is voor de werknemers en de hygiëne in het gedrang komt.

Hoe kies ik de juiste chemisch resistente vloer?

Bij het kiezen van de correcte chemisch bestendige vloer voor uw productieomgeving is het belangrijk te wekten welke chemicaliën er worden gebruikt, in welke concentratie, de duur van de chemische belasting op de vloer en in welke omgeving met die chemicaliën wordt gewerkt, is dit binnen, buiten, in vriescellen,...

Naast deze chemische resistentie moet de vloer ook nog voldoen aan de strenge hygiënische normen, een bepaalde impactbelasting en veilig zijn voor werknemers en heftruckverkeer.

Er zijn verschillende vloeren op de markt die een zekere chemische weerstand hebben, maar niet resistent zijn voor de meest agressieve chemicaliën of bieden niet de vereiste thermische weerstand of  slipweerstand om de veiligheid te garanderen.

Ucrete chemisch resistente vloer voldoet ook nog aan die andere vloervereisten

Om een oplossing te bieden aan de voedingsindustrie heeft Master Builders Solutions reeds in 1969 het hoogwaardige industriële vloersysteem Ucrete op de markt gebracht. Ucrete industrievloeren zijn uitstekend bestand tegen een breed scala aan chemische stoffen. Zelfs bij een langdurig contact met bepaalde chemicaliën ondervindt Ucrete geen permanente schade, daar waar andere vloeren zoals bijvoorbeeld een epoxyvloer of en polyurethaanvloer permanente aantasting vertonen.
Daarom wordt Ucrete veel gebruikt voor het vloeistofdicht bekleden van wanden, afvoeren en opvangbekkens om zo een ondoordringbare afwerking te garanderen het het milieu te beschermen.

Ucrete industrievloeren bieden eveneens een hoge temperatuursbestendigheid, hoge weerstand tegen schokken, is verkrijgbaar in diverse oppervlakteprofielen en weerstaat reinigingschemicaliën die nodig zijn om de vloer grondig te reingen en bacterie- en schimmelvrij te houden.

Bekijk hier de kracht van Ucrete Ucrete destruction challenge video:

Meer informatie over Ucrete industrievloeren

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 sep 2024: Wat staat er hoog op de agenda van de voedingsmiddelenindustrie?
22 sep Zuivelproducten en groenten dalen in prijs
22 sep Een derde Nederlanders kiest vaker voor vis in plaats van vlees vanwege duurzaamheid
22 sep Berekening van Nutri-Score op de verpakking
22 sep Help risico's te beperken, geld te besparen en omzet te verhogen met ERP-software voor voedsel en dranken
22 sep Maak impact als Adviseur QA
21 sep Supermarkten klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen
21 sep Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies
21 sep Carrefour doet overname in Spanje
21 sep Aardappelen van PLUS standaard biologisch
21 sep VanDrie Group en F&F tekenen overeenkomst over samenwerking
21 sep De nieuwste concepten van Albert Heijn in Arnhem
21 sep IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
21 sep Wil jij, net zoals Johan, iedere dag impact maken in de foodsector?
20 sep BelgiĆ« moet vele miljoenen innen van multinationals na taksvonnis
20 sep Bietencampagne weer gestart
20 sep Jumbo wil naar 50 winkels in BelgiĆ«
20 sep BTW op groenten en fruit en suikerbelasting is aan het nieuwe kabinet
20 sep Gratis schoolmaaltijden blijven ook in 2024 beschikbaar
20 sep Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
20 sep Schrikken klanten terug van groenten en fruit in bulk? (video)
19 sep Frankrijk en Duitsland willen krimpflatie verbieden
19 sep Nieuwe topstructuur FrieslandCampina
19 sep Kabinet reserveert 50 miljoen euro om de biologische markt te stimuleren
19 sep Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?