Chemische resistente vloeren voor de voedingsindustrie

15-09 06:03 | bron: FoodPro Network

OOSTERHOUT - Bij de verwerking of productie van voedingsmiddelen ondergaat de vloer heel wat lasten. Er is de belasting van het op en aan rijden van zwaar heftruckverkeer, het lozen van vloeistoffen op hoge temperatuur, maar evenzeer wordt die vloer blootgesteld aan vetten, darmvloeistoffen, zure dierlijke vloeistoffen en andere zuren uit de voedingsindustrie zoals bijvoorbeeld azijnzuur, citroenzuur of melkzuur. Daarnaast is er nog de invloed van chemicaliën in schoonmaakproducten. Is de vloer niet bestand tegen de chemicaliën die tijdens de productie aanwezig zijn dan gaat de vloer schade vertonen waardoor hij niet meer veilig is voor de werknemers en de hygiëne in het gedrang komt.

Hoe kies ik de juiste chemisch resistente vloer?

Bij het kiezen van de correcte chemisch bestendige vloer voor uw productieomgeving is het belangrijk te wekten welke chemicaliën er worden gebruikt, in welke concentratie, de duur van de chemische belasting op de vloer en in welke omgeving met die chemicaliën wordt gewerkt, is dit binnen, buiten, in vriescellen,...

Naast deze chemische resistentie moet de vloer ook nog voldoen aan de strenge hygiënische normen, een bepaalde impactbelasting en veilig zijn voor werknemers en heftruckverkeer.

Er zijn verschillende vloeren op de markt die een zekere chemische weerstand hebben, maar niet resistent zijn voor de meest agressieve chemicaliën of bieden niet de vereiste thermische weerstand of  slipweerstand om de veiligheid te garanderen.

Ucrete chemisch resistente vloer voldoet ook nog aan die andere vloervereisten

Om een oplossing te bieden aan de voedingsindustrie heeft Master Builders Solutions reeds in 1969 het hoogwaardige industriële vloersysteem Ucrete op de markt gebracht. Ucrete industrievloeren zijn uitstekend bestand tegen een breed scala aan chemische stoffen. Zelfs bij een langdurig contact met bepaalde chemicaliën ondervindt Ucrete geen permanente schade, daar waar andere vloeren zoals bijvoorbeeld een epoxyvloer of en polyurethaanvloer permanente aantasting vertonen.
Daarom wordt Ucrete veel gebruikt voor het vloeistofdicht bekleden van wanden, afvoeren en opvangbekkens om zo een ondoordringbare afwerking te garanderen het het milieu te beschermen.

Ucrete industrievloeren bieden eveneens een hoge temperatuursbestendigheid, hoge weerstand tegen schokken, is verkrijgbaar in diverse oppervlakteprofielen en weerstaat reinigingschemicaliën die nodig zijn om de vloer grondig te reingen en bacterie- en schimmelvrij te houden.

Bekijk hier de kracht van Ucrete Ucrete destruction challenge video:

Meer informatie over Ucrete industrievloeren

 

Bron: Master Builders Solutions - partner FoodPro Network





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 sep Albert Heijn Foundation bestaat 15 jaar
27 sep David Cutter nieuwe Chief Supply Chain Officer FrieslandCampina
27 sep Voedingscentrum: deze kant-en-klare vleesvervangers bevatten het minste zout
27 sep Violetta van Proast verkozen tot Beste Noviteit 2022
27 sep Flink meer zelfstandig werkende diëtisten
27 sep Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
27 sep Training: Masterclass BRC Global Standard Food Saferty Issue 9
26 sep Rabobank: Consumentenprijs zuivelproducten fors gestegen
26 sep Consumentenbond wil meer informatie van supermarkten over vers afgebakken broodjes
26 sep Brand stopt met grootschalige bierproductie in Wijlre
26 sep Unilever-topman Alan Jope gaat eind volgend jaar met pensioen
26 sep FruitMasters stopt per 1 januari 2023 met de klokverkoop
26 sep Kinderen krijgen bibliotheekpas bij Happy Meal
26 sep Kennis event Hygiëne levensmiddelenproductie: Design, Reiniging & Allergenenmanagement'
26 sep Stappenplan Ketenborging
26 sep Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van Jumbo
23 sep Gemiddelde omzetgroei mkb in maand tijd gehalveerd 
23 sep Tönnies gaat flink reorganiseren
23 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
23 sep Kabinet wil afschaffen btw op groenten en fruit niet vervroegen
23 sep Tweede Kamer wil gratis lunch op scholen in kwetsbare wijken
23 sep Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
23 sep Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
22 sep Autogrill en Too Good To Go werken samen tegen voedselverspilling op Brusselse luchthaven
22 sep Pieter Pot lanceert eigen bestelapp
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?