Zur Mühlen Gruppe mikt op 120 miljoen euro vega-omzet
bron: FoodPro Network
BOKLUND - De Duitse Zur Mühlen Gruppe, onderdeel van vleesconcern Tönnies, lanceert een veganistische gerookte zalmvervanger onder het merk Gutfried. Aan de ontwikkeling van het product is een jaar gewerkt. Het product is gebaseerd op zetmeel, koolzaad en rijst. De reepjes vet die typerend zijn voor zalm worden ook op plantaardige basis geproduceerd.
Gutfried wordt geproduceerd in de fabriek in Böklund, waar alleen vegetarische producten worden gemaakt. Zur Mühlen Gruppe stelt dat het bedrijf in Duitsland inmiddels een marktaandeel van circa 10% heeft in vlees- en visvervangers. Het bedrijf voert naast Gutfried ook de merken Vevia en Es schmeckt. Daarnaast produceert de onderneming voor een aantal huismerken. De omzet voor 2022 wordt geschat op circa 42 miljoen euro. Dat was in 2019 nog 8,3 miljoen euro. Er wordt ingezet op een groei naar 120 miljoen euro in 2025.
Door de grote groei wordt ook het productieoppervlak vergroot. "We zijn in 2019 begonnen met 500 vierkante meter, een productiefaciliteit en twee verpakkingslijnen. In de derde uitbreidingsfase komend jaar gaan we naar 4.000 vierkante meter en extra lijnen voor productie en verpakking", aldus Iris Heckmann, directeur van Vevia 4 You, de divisie voor vegetarische en veganistische alternatieven van het bedrijf in een persbericht. "Smaken veranderen. Het wordt tijd dat we met onze tijd meegaan", benadrukt Maximilian Tönnies in het persbericht.
Laatste nieuws
-
19 apr Hogere prijzen en volumes bij Danone
-
19 apr Cacaoprijzen breken records
-
19 apr Mosa Meat start pilot-fabriek op Brightlands campus
-
19 apr Unilever zwakt duurzaamheidsdoel voor plastic af
-
19 apr Activistische aandeelhouders eisen gezonde voeding van Nestlé
-
19 apr Colruyt krijgt goedkeuring voor overname 54 Match- en Smatch-winkels
-
19 apr Cacaoboeren gaan in Brussel protesteren tegen lage prijzen
-
19 apr Starbucks opent elke drie dagen nieuwe vestiging in India
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan