Nestlé gaat product met wei-eiwitten uit precisiefermentatie testen
bron: FoodPro Network
VEVEY - Nestlé doet onderzoek naar het gebruik van nieuwe opkomende technologieën voor de ontwikkeling van diervrije producten op basis van zuiveleiwitten. Het Zwitserse voedingsconcern zal een nieuw product testen via de nieuwe R&D Accelerator die het bedrijf in de Verenigde Staten heeft opgezet. Het plan is om het product later dit jaar op de Amerikaanse markt te brengen als een eerste test. Het product is gemaakt met eiwitten afkomstig van het bedrijf Perfect Day.
Perfect Day produceert eiwitten via precisiefermentatie. Deze zijn identiek aan bepaalde wei-eiwitten uit koemelk. Daarmee bieden ze naast voedingswaarde ook goede functionele eigenschappen bij verwerking in voeding met name in lactosevrije en veganistische producten. Het eindproduct dat zal worden getest is ontwikkeld door R&D-teams van Nestlé in Zwitserland.
Heike Steiling, hoofd van Nestlé's ontwikkelingscentrum voor zuivelproducten: "Als 's werelds grootste voedings- en drankenbedrijf is het leveren van voedsel en dranken die goed zijn voor mens en planeet een prioriteit. We onderzoeken opkomende technologieën die kunnen leiden tot diervriendelijke alternatieven die voedzaam en duurzaam zijn, zonder concessies te doen aan smaak, smaak en textuur. Door onze ongeëvenaarde R&D-expertise, innovatievermogen en schaal samen te brengen, werken we aan het ontwikkelen en testen van nieuwe diervrije producten op basis van zuiveleiwitten als aanvulling op onze brede uitgebreide portfolio van plantaardige alternatieven."
Laatste nieuws
-
28 mrt Jumbo gaat rode paprika, komkommer en bosui zonder plastic verpakking aanbieden
-
28 mrt Wouter Kolk stapt op bij Ahold Delhaize
-
28 mrt Tuinboon maakt chocola in Europa
-
28 mrt Foodwatch stapt naar RCC om misleiding met vrije-uitloopeieren
-
28 mrt Nederland grootste bierexporteur EU
-
28 mrt Gezonder en duurzamer eten kan volgens studie voor hetzelfde geld
-
28 mrt Hogere prijzen stuwen verkopen maker Spa-mineraalwater
-
28 mrt Huishoudens gooien dagelijks wereldwijd miljard maaltijden weg
-
28 mrt 2024 Trendrapport voor de voedings- en drankensector
-
28 mrt Onderzoek naar omkopingsrisico’s bij organisaties
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan