Nestlé gaat product met wei-eiwitten uit precisiefermentatie testen

14-09 09:29 | bron: FoodPro Network

VEVEY - Nestlé doet onderzoek naar het gebruik van nieuwe opkomende technologieën voor de ontwikkeling van diervrije producten op basis van zuiveleiwitten. Het Zwitserse voedingsconcern zal een nieuw product testen via de nieuwe R&D Accelerator die het bedrijf in de Verenigde Staten heeft opgezet. Het plan is om het product later dit jaar op de Amerikaanse markt te brengen als een eerste test. Het product is gemaakt met eiwitten afkomstig van het bedrijf Perfect Day.

Perfect Day produceert eiwitten via precisiefermentatie. Deze zijn identiek aan bepaalde wei-eiwitten uit koemelk. Daarmee bieden ze naast voedingswaarde ook goede functionele eigenschappen bij verwerking in voeding met name in lactosevrije en veganistische producten. Het eindproduct dat zal worden getest is ontwikkeld door R&D-teams van Nestlé in Zwitserland.

Heike Steiling, hoofd van Nestlé's ontwikkelingscentrum voor zuivelproducten: "Als 's werelds grootste voedings- en drankenbedrijf is het leveren van voedsel en dranken die goed zijn voor mens en planeet een prioriteit. We onderzoeken opkomende technologieën die kunnen leiden tot diervriendelijke alternatieven die voedzaam en duurzaam zijn, zonder concessies te doen aan smaak, smaak en textuur. Door onze ongeëvenaarde R&D-expertise, innovatievermogen en schaal samen te brengen, werken we aan het ontwikkelen en testen van nieuwe diervrije producten op basis van zuiveleiwitten als aanvulling op onze brede uitgebreide portfolio van plantaardige alternatieven."





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 sep Albert Heijn Foundation bestaat 15 jaar
27 sep David Cutter nieuwe Chief Supply Chain Officer FrieslandCampina
27 sep Voedingscentrum: deze kant-en-klare vleesvervangers bevatten het minste zout
27 sep Violetta van Proast verkozen tot Beste Noviteit 2022
27 sep Flink meer zelfstandig werkende diëtisten
27 sep Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
27 sep Training: Masterclass BRC Global Standard Food Saferty Issue 9
26 sep Rabobank: Consumentenprijs zuivelproducten fors gestegen
26 sep Consumentenbond wil meer informatie van supermarkten over vers afgebakken broodjes
26 sep Brand stopt met grootschalige bierproductie in Wijlre
26 sep Unilever-topman Alan Jope gaat eind volgend jaar met pensioen
26 sep FruitMasters stopt per 1 januari 2023 met de klokverkoop
26 sep Kinderen krijgen bibliotheekpas bij Happy Meal
26 sep Kennis event Hygiëne levensmiddelenproductie: Design, Reiniging & Allergenenmanagement'
26 sep Stappenplan Ketenborging
26 sep Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van Jumbo
23 sep Gemiddelde omzetgroei mkb in maand tijd gehalveerd 
23 sep Tönnies gaat flink reorganiseren
23 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
23 sep Kabinet wil afschaffen btw op groenten en fruit niet vervroegen
23 sep Tweede Kamer wil gratis lunch op scholen in kwetsbare wijken
23 sep Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
23 sep Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
22 sep Autogrill en Too Good To Go werken samen tegen voedselverspilling op Brusselse luchthaven
22 sep Pieter Pot lanceert eigen bestelapp
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?