Fabriek van ENOUGH in Sas van Gent geopend

19-09 14:05 | bron: FoodPro Network

SAS VAN GENT - In Sas van Gent, op het terrein van Cargill, produceert het Schotse bedrijf ENOUGH Food binnenkort eiwitrijke grondstoffen voor vleesvervangers op basis van schimmels. Hoewel de productie in de fabriek nog niet is gestart is deze op vrijdag 16 september al wel officieel geopend.

Met de bouw van de fabriek van ENOUGH Food is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. Daarvan komt 17 miljoen euro uit Europese steunfondsen voor innovaties. ENOUGH Food start binnenkort met productietests. Het doel is om nog voor het einde van het jaar volledig in productie te gaan. 

ENOUGH maakt gebruik van het natuurlijke fermentatieproces. Door schimmels te voeden met suikers die van nature in granen voorkomen, groeien deze uit tot een compleet voedingsmiddel, dat is de ABUNDA mycoproteïne. De eenvoud van het proces betekent dat ABUNDA zeer schaalbaar is om aan toekomstige behoeften te voldoen. ABUNDA is een duurzaam eiwit dat toepasbaar is voor meerdere categorieën en producttoepassingen.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 sep Albert Heijn Foundation bestaat 15 jaar
27 sep David Cutter nieuwe Chief Supply Chain Officer FrieslandCampina
27 sep Voedingscentrum: deze kant-en-klare vleesvervangers bevatten het minste zout
27 sep Violetta van Proast verkozen tot Beste Noviteit 2022
27 sep Flink meer zelfstandig werkende diëtisten
27 sep Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
27 sep Training: Masterclass BRC Global Standard Food Saferty Issue 9
26 sep Rabobank: Consumentenprijs zuivelproducten fors gestegen
26 sep Consumentenbond wil meer informatie van supermarkten over vers afgebakken broodjes
26 sep Brand stopt met grootschalige bierproductie in Wijlre
26 sep Unilever-topman Alan Jope gaat eind volgend jaar met pensioen
26 sep FruitMasters stopt per 1 januari 2023 met de klokverkoop
26 sep Kinderen krijgen bibliotheekpas bij Happy Meal
26 sep Kennis event Hygiëne levensmiddelenproductie: Design, Reiniging & Allergenenmanagement'
26 sep Stappenplan Ketenborging
26 sep Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van Jumbo
23 sep Gemiddelde omzetgroei mkb in maand tijd gehalveerd 
23 sep Tönnies gaat flink reorganiseren
23 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
23 sep Kabinet wil afschaffen btw op groenten en fruit niet vervroegen
23 sep Tweede Kamer wil gratis lunch op scholen in kwetsbare wijken
23 sep Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
23 sep Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
22 sep Autogrill en Too Good To Go werken samen tegen voedselverspilling op Brusselse luchthaven
22 sep Pieter Pot lanceert eigen bestelapp
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?