Fabriek van ENOUGH in Sas van Gent geopend
bron: FoodPro Network
SAS VAN GENT - In Sas van Gent, op het terrein van Cargill, produceert het Schotse bedrijf ENOUGH Food binnenkort eiwitrijke grondstoffen voor vleesvervangers op basis van schimmels. Hoewel de productie in de fabriek nog niet is gestart is deze op vrijdag 16 september al wel officieel geopend.
Met de bouw van de fabriek van ENOUGH Food is een investering van 50 miljoen euro gemoeid. Daarvan komt 17 miljoen euro uit Europese steunfondsen voor innovaties. ENOUGH Food start binnenkort met productietests. Het doel is om nog voor het einde van het jaar volledig in productie te gaan.
ENOUGH maakt gebruik van het natuurlijke fermentatieproces. Door schimmels te voeden met suikers die van nature in granen voorkomen, groeien deze uit tot een compleet voedingsmiddel, dat is de ABUNDA mycoproteïne. De eenvoud van het proces betekent dat ABUNDA zeer schaalbaar is om aan toekomstige behoeften te voldoen. ABUNDA is een duurzaam eiwit dat toepasbaar is voor meerdere categorieën en producttoepassingen.
Laatste nieuws
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
-
18 apr CêlaVíta’s nieuwe verpakkingsdesign en communicatieboodschap
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Continu verbeteren stopt niet bij de productieorganisatie
-
17 apr Doorstart voor Ladessa onder The Spreadmaker
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan