Chocomel komt met plantaardige variant

21-09 13:49 | bron: FoodPro Network

AMERSFOORT - Vanaf nu is Chocomel ook verkrijgbaar in een plantaardige variant. Het merk komt hiermee tegemoet aan de groeiende vraag naar plantaardige producten. Chocomel Plant-based is een plantaardige drank gemaakt op basis van cashewnoot en erwt. 

De lancering van Chocomel Plant-based is een grote stap voor het merk, vanwege de uitdaging om trouw te blijven aan de smaak die men al sinds 1936 van ‘De enige èchte’ gewend is. Chocomel testte daarom dranken op basis van verschillende plantaardige ingrediënten en legde deze voor aan een smaakpanel. Een basis van cashewnoot en erwt bleek de juiste formule: 97% van het smaakpanel gaf na het proeven aan dat het product voldoet aan de hoge verwachtingen.

Dustin Woodward, Managing Director FrieslandCampina Nederland: “We komen graag tegemoet aan de wens van veel consumenten om zuivel en plantaardige producten naast elkaar te gebruiken. Als voedingsbedrijf met een sterke kern in zuivel versterken we daarom ook ons plantaardige assortiment. Na een intensief testproces is het ons gelukt om voor de bekende smaak van Chocomel een perfecte plantaardige formule te ontwikkelen. Zo blijft ‘De enige échte’ echt voor iedereen.”

Een gevarieerd en gebalanceerd dieet is belangrijk. Daarom maakt FrieslandCampina naast producten van melk ook producten die afkomstig zijn van plantaardige ingrediënten als het daarmee voorziet in de behoefte van de consument, voor zowel professioneel gebruik als thuis op de keukentafel. Deze producten zijn verkrijgbaar onder verschillende merken. Zo lanceerde Friesche Vlag eerder dit jaar Barista Haver, een opschuimbare haverdrank gemaakt van 100% plantaardige ingrediënten.

Chocomel Plant-based is vanaf nu verkrijgbaar bij Picnic en vanaf half oktober bij alle supermarkten. Bezoek voor meer informatie www.chocomel.com.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
27 sep Albert Heijn Foundation bestaat 15 jaar
27 sep David Cutter nieuwe Chief Supply Chain Officer FrieslandCampina
27 sep Voedingscentrum: deze kant-en-klare vleesvervangers bevatten het minste zout
27 sep Violetta van Proast verkozen tot Beste Noviteit 2022
27 sep Flink meer zelfstandig werkende diëtisten
27 sep Vijf redenen voor de kwaliteitsmanager om te digitaliseren
27 sep Training: Masterclass BRC Global Standard Food Saferty Issue 9
26 sep Rabobank: Consumentenprijs zuivelproducten fors gestegen
26 sep Consumentenbond wil meer informatie van supermarkten over vers afgebakken broodjes
26 sep Brand stopt met grootschalige bierproductie in Wijlre
26 sep Unilever-topman Alan Jope gaat eind volgend jaar met pensioen
26 sep FruitMasters stopt per 1 januari 2023 met de klokverkoop
26 sep Kinderen krijgen bibliotheekpas bij Happy Meal
26 sep Kennis event Hygiëne levensmiddelenproductie: Design, Reiniging & Allergenenmanagement'
26 sep Stappenplan Ketenborging
26 sep Frits van Eerd treedt tijdelijk terug als algemeen directeur van Jumbo
23 sep Gemiddelde omzetgroei mkb in maand tijd gehalveerd 
23 sep Tönnies gaat flink reorganiseren
23 sep 7 tips voor betere Food & Beverage inkoopprocedures
23 sep Kabinet wil afschaffen btw op groenten en fruit niet vervroegen
23 sep Tweede Kamer wil gratis lunch op scholen in kwetsbare wijken
23 sep Nestlé experimenteert met fermentatie na de oogst van koffie
23 sep Dé oplossing voor bulk in de supermarkt (video)
22 sep Autogrill en Too Good To Go werken samen tegen voedselverspilling op Brusselse luchthaven
22 sep Pieter Pot lanceert eigen bestelapp
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Spotlight
Spotlight
Advertentie
uw banner hier?