Tönnies gaat flink reorganiseren

RHEDA-WIEDENBRUCK - Tönnies, het grootste vleesconcern in Duitsland, gaat flink reorganiseren. Op de diverse Duitse productielocaties van Tönnies verdwijnen zo'n 1.000 banen.

Op de hoofdlocatie in Rheda-Wiedenbrück, waar ook veel Nederlandse varkens worden geslacht, worden 1.500 van de 7.000 arbeidsplaatsen geschrapt of intern verschoven. Ook in Sögel en Weisenfels wordt gereorganiseerd. Tönnies spreekt opvallend genoeg van een tijdelijke teruggang, terwijl de overcapaciteit in Duitse slachthuizen blijvend lijkt.

Door een flinke krimp in de Duitse varkensstapel blijft het slachtcijfer al tijden onder het niveau van 750.000. Daarmee blijft ongeveer een kwart van de slachtcapaciteit in Duitsland onbenut. Tot voor kort hadden Duitse (en ook Nederlandse) slachthuizen overigens nog te kampen met flinke personeelstekorten.

In maart raakte het vleesconcern nog in opspraak toen ze Oekraïense vluchtelingen in Polen aan het werven waren om in Duitsland aan de slag te gaan. Deze kritiek pareerde Tönnies toen door te wijzen op het bieden van toekomstperspectief.

Ook in Denemarken merken de slachterijen de gevolgen van het krimpende varkensaanbod. Danish Crown, verreweg de grootste slachterij van Denemarken, maakte vorige week bekend 350 medewerkers te gaan ontslaan.





Laatste nieuws