Violetta van Proast verkozen tot Beste Noviteit 2022

27-09 09:59 | bron: FoodPro Network

HOUTEN - Tijdens een succesvolle eerste beursdag op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten is Violetta (in hout gebakken) door een vakkundige jury tot de Beste Noviteit van 2022 gekozen. “Hoezo is een zuidvruchtenbrood een noviteit? Dit product werd een noviteit doordat de bakker 5 maanden studeerde op de juiste verhoudingen van de vele ingrediënten zodat het brood een heerlijke mate van vochtigheid behield; soortgelijke producten moet je vaak met een beitel te lijf gaan om er doorheen te komen. Een spanen houten ring waarin het product wordt gebakken maakt het helemaal af. Een delicatesse dat je zeker als foodspeciaalzaak wilt hebben”, aldus Felix Wilbrink.

Een deskundige vakjury, onder leiding van voormalig culinair journalist Felix Wilbrink, heeft de inzendingen beoordeeld op een aantal criteria zoals smaak, originaliteit, nieuwswaarde, toepasbaarheid, verkoopbaarheid, verkoopverhaal en toegevoegde waarde voor winkelier en consument. Het juryteam is verder samengesteld uit voormalig Foodspecialisten Henri Stoffelsen en Piet Renkema.

Naast de Beste Noviteit heeft Kaaslust in samenwerking met Eytemaheert de 'Beste Kaasnoviteit 2022’ in ontvangst genomen met het product Eytemaheert kaas, welke door Intercheese wordt gedistribueerd. De oer-Hollandse blaarkop, de koe die eigenlijk voor het succes van Nederland als kaasland heeft gezorgd, is weer terug. En wel met deze geweldige kaas. Blaarkop blijkt een zacht smedig zuivel te leveren met een uitzonderlijk fijne smaak. Tel daarbij op dat de runderen 100% gras gevoerd zijn. Eigenlijk schoner voor het milieu dan wanneer je het niet doet.

Wederom heeft de vakjury, onder leiding van niemand minder dan Felix Wilbrink, dit jaar een speciale prijs uitgereikt aan 1906 – Makers van Charcuterie met het product E-nummervrije verse Amsterdamse ossenworst. Deze ‘Godfather Award’ is de prijs voor een product waar iedereen blij van wordt en is toegekend doordat het een betere selectie vlees heeft en in plaats van het eeuwige colorozozout bleek een extract van citrusvruchten net zo goed zo niet beter te zijn. De oer-Amsterdamse ossenworst die zich kenmerkt door een prachtige verhouding tussen plaatvet en rundvlees met ruim peper erbij, kon zomaar enorm worden verbeterd. Ossenworst 3.0!

De winnaars kregen uit handen van Felix Wilbrink een fraaie oorkonde uitgereikt. De winnaars van de noviteitenprijs 2022 en de overige genomineerde producten zijn nog te bewonderen in de speciale noviteitenstand direct gelegen bij de entree van hal 1 op de Vakbeurs Foodspecialiteiten in Expo Houten die morgen, dinsdag 27 september, nog plaatsvindt van 13.00 uur tot 22.00 uur.

De verkiezing Beste Noviteit 2022 is een initiatief van Stichting Foodspecialiteiten Nederland. Deze stichting helpt winkeliers in de foodspecialiteitenbranche bij het verhogen van kwaliteit en het vinden van nieuwe markten. In dat kader organiseert deze stichting onder andere de Vakbeurs Foodspecialiteiten en de daaraan verbonden verkiezing van noviteit van het jaar. Onder een noviteit wordt verstaan een nieuw product, dienst of concept dat na afloop van de vorige editie van de Vakbeurs Foodspecialiteiten op de markt is geïntroduceerd.

Meer informatie over de Vakbeurs Foodspecialiteiten vindt u op www.vakbeursfoodspecialiteiten.nl

 

Foto uitreiking Beste Noviteit 2022 (op de foto van links naar rechts: Felix Wilbrink (jury voorzitter), Bram Hakvoort (1906 makers van charcuterie), Leo van Kempen (Leo van Kempen Bakkerij), Maurits Tepper (Eytemaheert), Jan Craens (Kaaslust), Piet Renkemaar (jury), Henri Stoffelsen (jury)

Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen de krachten
30 nov Omzet horeca stijgt met 2,7 procent
30 nov Inflatie lager, voeding flink duurder
30 nov Tweede Kamer wil generieke demping van NVWA-tarieven in 2023
30 nov Het implementeren van een voedselveiligheidscultuur: De drie C's
30 nov Workshop IFS Food in de praktijk
29 nov Erwtensoep voor helft van de prijs thuisbezorgd wanneer de winter tegenvalt
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Visafslag Den Helder gaat sluiten
29 nov Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2023?
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Certificering als doel of als middel?
28 nov Ontbijtje doneren tegen kinderarmoede tijdens kerstactie van Lidl
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov Hoogleraar: Veeteelt krijgt het moeilijk met verhogen grondwater
28 nov Training Etiketteren gevorderd
28 nov Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?