Fruitmasters wil uitbreiden

GELDERMALSEN - Fruitmasters wil komend jaar een nieuw hoogbouwmagazijn en een verdieping op het zachtfruitpakstation bouwen. Om deze uitbreiding mogelijk te maken zal eerst een deel van de huidige gebouwen gesloopt moeten worden. Het terrein van Fruitmasters is al volledig vol gebouwd. Dat meldt Fruitmasters in het eigen ledenblad. De verwachting is dat de bouw ongeveer 16 maanden in beslag zal nemen en in het vierde kwartaal van 2024 zal worden opgeleverd.

In de nieuwe situatie zullen alle handelingen rondom kistlogistiek, sortering en verpakking verder worden geautomatiseerd, gerobotiseerd en gecentraliseerd. De bedoeling is dat na de verbouwing jaarlijks 85 miljoen kilo appels kunnen worden gesorteerd en verpakt. De uitbreiding van het zachtfruitpakstation is nodig om te kunnen voorzien in de toenemende vraag naar zachtfruit.

Tijdens een extra ledenvergadering op 30 november zal het plan aan de leden worden gepresenteerd en zal de financiering van de nieuwbouw ter goedkeuring worden voorgelegd. Het doel is om in januari 2023 te starten met de sloop van de huidige gebouwen om vervolgens, na verlening van de vergunning direct te starten met de nieuwbouw.





Laatste nieuws