FNLI: 'Aanpassing TEK-regeling goede stap, maar nog niet toereikend'

11-11 09:54 | bron: FoodPro Network

DEN HAAG - De FNLI vindt de verlaging van de drempel van 12,5 naar 7% voor ondernemers om in aan merking te komen voor de tegemoetkoming energiekosten positief, maar toereikend voor onze leden in energie-intensieve sectoren is de TEK-regeling nog niet.

"Met de verlaging van de drempel door minister Adriaansens van EZK wordt de regeling weliswaar bereikbaar voor meer ondernemers, maar op een belangrijk punt voldoet deze nog niet: er is namelijk nog altijd geen sprake van een gelijk speelveld in Europa. Daarvoor moet het plafond van 160.000 euro omhoog om het in lijn te brengen met omringende landen en met wat de EU mogelijk maakt," aldus de FNLI.

"Wij roepen de overheid daarnaast op om oog te houden voor alle energie-intensieve sectoren. Ook voor (middel)grote energie-intensieve bedrijven geldt namelijk dat zij steeds verder in het nauw komen door de enorme energieprijzen. Hoewel enkele van die bedrijven niet onder de mkb-definitie vallen als het gaat om aantal medewerkers of omzet, zijn dat geen grootverbruikers."

"Steeds meer bedrijven hebben te maken met flexibele energiecontracten waardoor de stijging van de energieprijzen in een stroomversnelling is gekomen. Dat raakt volledige sectoren. Door de uitgebreidere steunmaatregelen in andere Europese landen komen Nederlandse voedingsmiddelenproducenten op achterstand te staan. Soortgelijke producten uit het buitenland worden goedkoper. Daarmee worden we afhankelijker van het buitenland."

 

Bron: FNLI





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen de krachten
30 nov Omzet horeca stijgt met 2,7 procent
30 nov Inflatie lager, voeding flink duurder
30 nov Tweede Kamer wil generieke demping van NVWA-tarieven in 2023
30 nov Het implementeren van een voedselveiligheidscultuur: De drie C's
30 nov Workshop IFS Food in de praktijk
29 nov Erwtensoep voor helft van de prijs thuisbezorgd wanneer de winter tegenvalt
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Visafslag Den Helder gaat sluiten
29 nov Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2023?
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Certificering als doel of als middel?
28 nov Ontbijtje doneren tegen kinderarmoede tijdens kerstactie van Lidl
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov Hoogleraar: Veeteelt krijgt het moeilijk met verhogen grondwater
28 nov Training Etiketteren gevorderd
28 nov Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?