Greenyard: mensen eten minder groente en fruit

14-11 09:51 | bron: FoodPro Network

SINT-KATELIJNE-WAVER - Greenyard kijkt uit naar politieke initiatieven om mensen gezonder te doen eten. Zoals het voorstel om de BTW op verse voeding in België af te schaffen. De omzet van Greenyard steeg het afgelopen half jaar nog, maar het Europese marktvolume daalt.

Consumenten eten minder verse groenten en fruit nu er zoveel politieke en economische onrust is. Dat meldt Greenyard bij de bekendmaking van zijn halfjaarcijfers. De vergelijkbare omzet steeg in het afgelopen halfjaar met 7,3% tot 2,27 miljard euro. In diepvries steeg het volume, voor vers was er alleen een positief prijseffect.

De aangepaste EBITDA van Greenyard is in lijn met vorig jaar: 80,4 miljoen euro dit jaar tegenover 82,6 miljoen een jaar geleden. Onder de streep kwam de winst lager uit dan een jaar eerder. Toch toont het bedrijf zich tevreden over de resultaten in deze omstandigheden.

“In de huidige omstandigheden merken we een toegenomen belangstelling voor onze unieke en geïntegreerde manier van werken”, aldus co-CEO Marc Zwaaneveld, die er tevens op rekent dat de vraag naar vers binnenkort weer toeneemt. De huidige economische omstandigheden hebben er immers toe geleid dat de gemiddelde consumptie per hoofd van de bevolking ver onder de minimumaanbevelingen van de WHO (400gr/dag) is gebleven, vult co-CEO Hein Deprez aan.

“We hebben nu echt een uitzonderlijk moment om de kracht van groenten en fruit ten volle te benutten. Er worden gunstige beleidsmaatregelen en -strategieën ontwikkeld die de essentiële rol van de meest gezonde en duurzame voedingscategorie benadrukken”, aldus Deprez. “Onze sector was een van de eerste die de negatieve gevolgen van de huidige situatie ondervond, maar zal ook een van de eerste zijn die samen met de stimulering van gezonder eten weer aantrekt.”





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
22 sep 2024: Wat staat er hoog op de agenda van de voedingsmiddelenindustrie?
22 sep Zuivelproducten en groenten dalen in prijs
22 sep Een derde Nederlanders kiest vaker voor vis in plaats van vlees vanwege duurzaamheid
22 sep Berekening van Nutri-Score op de verpakking
22 sep Help risico's te beperken, geld te besparen en omzet te verhogen met ERP-software voor voedsel en dranken
22 sep Maak impact als Adviseur QA
21 sep Supermarkten klagen over te lage vergoeding voor statiegeldflessen
21 sep Nederlandse kottervisserij draait weer met verlies
21 sep Carrefour doet overname in Spanje
21 sep Aardappelen van PLUS standaard biologisch
21 sep VanDrie Group en F&F tekenen overeenkomst over samenwerking
21 sep De nieuwste concepten van Albert Heijn in Arnhem
21 sep IDC-perspectief: hoe Amalthea AI inzet om de opbrengsten en winstgevendheid te verbeteren
21 sep Wil jij, net zoals Johan, iedere dag impact maken in de foodsector?
20 sep België moet vele miljoenen innen van multinationals na taksvonnis
20 sep Bietencampagne weer gestart
20 sep Jumbo wil naar 50 winkels in België
20 sep BTW op groenten en fruit en suikerbelasting is aan het nieuwe kabinet
20 sep Gratis schoolmaaltijden blijven ook in 2024 beschikbaar
20 sep Hoe een ERP voor voedselproductie de 6 belangrijkste stappen in de productie van producten vergemakkelijkt
20 sep Schrikken klanten terug van groenten en fruit in bulk? (video)
19 sep Frankrijk en Duitsland willen krimpflatie verbieden
19 sep Nieuwe topstructuur FrieslandCampina
19 sep Kabinet reserveert 50 miljoen euro om de biologische markt te stimuleren
19 sep Voedselverspillingsgedrag veranderen met informatie over houdbaarheid op verpakkingen
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?