Bedrijven binnen de Belgische vleessector vrezen grote economische problemen

14-11 12:35 | bron: FoodPro Network

BRUSSEL - Bedrijven in de Belgische vleesindustrie kennen veel problemen door de hoge energieprijzen en de loonindexering, stelt de federatie voor de vleessector in België Febev. In de vleessector voorziet 75% van de bedrijven economische problemen. Voor een deel van de bedrijven is de energierekening in vergelijking tot vorig jaar vervijfvoudigd. Dat meldt De Tijd.

Febev hield een peiling waaraan bijna 130 bedrijven van de circa 180 bedrijven in de Belgische vleessector aan deelnamen. Deze bedrijven zijn samen verantwoordelijk voor 90% van de totale omzet. Slechts 2% van bedrijven stelt dat het lukt om de energieprijzen volledig door te berekenen aan de klanten, 51% stelt dat dit ten dele lukt en 47% zegt daar geen enkele mogelijkheid voor te hebben. De belangrijkste reden vormt de harde concurrentie.

De energiekosten zijn niet het enige probleem. Vanaf januari worden de lonen met 11 à 12% geïndexeerd. De prijs van ingrediënten, kruiden en marinades, en de verpakkingskosten stegen al met 60%. Ook de prijzen van het transport en van reinigingsmiddelen zijn gestegen. Van de ondervraagde bedrijven voorziet 75% binnen 6 maanden een probleem. Ze verwachten liquiditeitsproblemen of problemen met de betalingen van rente en aflossing aan de banken.





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
24 nov Knot: afkoeling economie hard nodig om inflatie omlaag te krijgen
24 nov Unilever verwacht in 2023 eerste ijs met eiwitten uit precisiefermentatie
24 nov Jumbo past verpakking van Ice Tea aan na nominatie voor Gouden Windei
24 nov ABN AMRO: 'Inhaalgroei voor de horeca is achter de rug'
24 nov Enrico Food moderniseert en groeit met ERP van Aptean
24 nov Whitepaper Validatie en Verificatie
23 nov Omzetstijging van 10 procent voor Danish Crown
23 nov Colruyt test onbemand bezorgwagentje
23 nov Zalmhuys Group neemt activiteiten van zalmrokerij H. van Wijnen over
23 nov Voorzitter MKB-Nederland: ‘We moeten drastisch ontregelen’
23 nov Prestatie-indicatoren voor voedselveiligheid
23 nov Training Claims
22 nov HAK betreedt de markt voor verse ovengroenten
22 nov Danish Crown bouwt nieuwe vleeswarenfabriek in Engeland
22 nov IJsthee, ambachtelijke salade en cornflakes kanshebbers voor Gouden Windei
22 nov Officiële start bouw PLUS distributiecentrum Deventer
22 nov Trendrapport | Mondiale Trends en Strategische Inzichten in de Food & Beverage-sector
22 nov LIVE WEBINAR | Hoe kunt u DE&I doorvoeren en tastbare voordelen behalen?
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?