Nederland produceerde 9% van de kaas in de Europese Unie
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - Zuivelfabrieken in de EU produceerden 2,3 miljoen ton boter, 10,4 miljoen ton kaas, 16,4 miljoen ton magere melk en 23,2 miljoen ton consumptiemelk uit 13,0 miljoen ton volle melk en 10,0 miljoen ton magere melk. Nederland produceerde 9% van de kaas, 8% van de boter en circa 15% van de yoghurt en andere aangezuurde zuivelproducten.
Duitsland is de grootste producent van zuivelproducten. Duitsland had een aandeel van 23% in de kaasproductie, 19% in de productie van consumptiemelk, 20% in de boter productie en produceerde 29% van de aangezuurde melkproducten zoals yoghurt.
Melkveebedrijven in de Europese Unie produceerden in 2021 naar schatting 161,0 miljoen ton rauwe melk. Dat betekent een stijging van 0,4% in vergelijking tot 2020. In Italië nam de productie met 4% toe en in Ierland met 6%. Daar staat een daling van de productie van 2% tegenover in Duitsland, Frankrijk en Nederland.
Laatste nieuws
-
25 apr Duitse vleesconsumptie nam in 2023 met 0,8% af
-
25 apr Unilever verkoopt meer producten
-
25 apr HelloFresh groeit met bezorging kant- en klaarmaaltijden
-
25 apr Dirk gaat personeel voorzien van bodycams
-
25 apr A-merken Nestlé blijven last houden van zuinige consument
-
25 apr EU verbiedt ongezonde aroma's voor rookworst en barbecuesaus
-
25 apr E.Leclerc marktleider en prijsleider in Frankrijk
-
25 apr Aviko werkt aan frietketen zonder CO2-uitstoot in 2030
-
25 apr Legionella-onderzoek: het belang van risicoanalyse en watermonsters
-
25 apr Nieuwe uitdaging binnen Odin voor directeur Theo Boon
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan