Zalmhuys Group neemt activiteiten van zalmrokerij H. van Wijnen over

KRIMPEN A/D IJSSEL - De Zalmhuys Group in Urk heeft de activiteiten van H. van Wijnen in Krimpen aan de IJssel en Spakenburg overgenomen na het faillissement. Half oktober werd zalmrokerij H. van Wijnen failliet verklaard. Van Wijnen raakte in de problemen door de hoge inkoopprijzen van begin dit jaar terwijl er contractueel nog geleverd moest worden tegen lage prijzen.

Het grootste deel van de 130 medewerkers heeft een nieuwe baan aangeboden gekregen door de nieuwe eigenaar. De activiteiten worden onder leiding van het bestaande managementteam voortgezet. Van Wijnen wordt een merknaam en de naam van de fabriek wordt Van Wijnen Smokery.

Afgelopen zomer werd in een pand van Mayonna, onderdeel van Kennemervis Groep in Spakenburg nog een nieuwe zalmfabriek door H. van Wijnen in gebruik genomen. Speciaal voor de verwerking van verse zalm voor een Nederlandse retailer en voor de rokerij van H. van Wijnen in Krimpen aan den IJssel. De Zalmhuys Groep zet samen met de Kennemervis Groep als eigenaar van het pand de Spakenburgse activiteiten voort.

Voor de Zalmhuys Groep is de overname van Van Wijnen de grootste uitbreiding buiten Urk. Eerder werden Affish in Woudrichem, Kok Spaarndam in Raamsdonkveer en Ocean Fish in Wageningen overgenomen. Op Urk werden de afgelopen jaren bedrijfspanden overgenomen van Gebr. Kramer en FishPartners.  





Laatste nieuws