Zalmhuys Group neemt activiteiten van zalmrokerij H. van Wijnen over

23-11 11:19 | bron: FoodPro Network

KRIMPEN A/D IJSSEL - De Zalmhuys Group in Urk heeft de activiteiten van H. van Wijnen in Krimpen aan de IJssel en Spakenburg overgenomen na het faillissement. Half oktober werd zalmrokerij H. van Wijnen failliet verklaard. Van Wijnen raakte in de problemen door de hoge inkoopprijzen van begin dit jaar terwijl er contractueel nog geleverd moest worden tegen lage prijzen.

Het grootste deel van de 130 medewerkers heeft een nieuwe baan aangeboden gekregen door de nieuwe eigenaar. De activiteiten worden onder leiding van het bestaande managementteam voortgezet. Van Wijnen wordt een merknaam en de naam van de fabriek wordt Van Wijnen Smokery.

Afgelopen zomer werd in een pand van Mayonna, onderdeel van Kennemervis Groep in Spakenburg nog een nieuwe zalmfabriek door H. van Wijnen in gebruik genomen. Speciaal voor de verwerking van verse zalm voor een Nederlandse retailer en voor de rokerij van H. van Wijnen in Krimpen aan den IJssel. De Zalmhuys Groep zet samen met de Kennemervis Groep als eigenaar van het pand de Spakenburgse activiteiten voort.

Voor de Zalmhuys Groep is de overname van Van Wijnen de grootste uitbreiding buiten Urk. Eerder werden Affish in Woudrichem, Kok Spaarndam in Raamsdonkveer en Ocean Fish in Wageningen overgenomen. Op Urk werden de afgelopen jaren bedrijfspanden overgenomen van Gebr. Kramer en FishPartners.  





Uw nieuws hier? neem dan contact met ons op

Geef een reactie
Je moet inloggen om te kunnen reageren.
Heb je nog geen account, maak dan een account aan


Laatste nieuws
30 nov Madaga Kindervoeding en Spoony bundelen de krachten
30 nov Omzet horeca stijgt met 2,7 procent
30 nov Inflatie lager, voeding flink duurder
30 nov Tweede Kamer wil generieke demping van NVWA-tarieven in 2023
30 nov Het implementeren van een voedselveiligheidscultuur: De drie C's
30 nov Workshop IFS Food in de praktijk
29 nov Erwtensoep voor helft van de prijs thuisbezorgd wanneer de winter tegenvalt
29 nov Carrefour opent nieuwe versformule Potager City
29 nov Visafslag Den Helder gaat sluiten
29 nov Hoe bereik ik de voedingsindustrie in 2023?
29 nov Whitepaper | Vergroot uw operationele wendbaarheid met Aptean's 3-stappenplan
29 nov Certificering als doel of als middel?
28 nov Ontbijtje doneren tegen kinderarmoede tijdens kerstactie van Lidl
28 nov Edeka heeft na maanden weer Coca-Cola in het schap
28 nov Nestlé investeert de komende 10 jaar 1,86 miljard dollar in Saudi-Arabië
28 nov Hoogleraar: Veeteelt krijgt het moeilijk met verhogen grondwater
28 nov Training Etiketteren gevorderd
28 nov Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels
25 nov COWLESS gestart met productie van dagverse notendrank
25 nov Eieren op rantsoen in het Verenigd Koninkrijk
25 nov Esther Veninga nieuwe CFO Albert Heijn
25 nov Het belang van weegartikelen voor bedrijven in de vissector
25 nov Blended Training Basis Voedselveiligheid
24 nov Aldi gaat verder met kassaloze winkel
24 nov CBb gaat zich buigen over de tariefverhogingen van de NVWA
Spotlight
Spotlight
Spotlight
Het FoodPro netwerk
FoodPro Network verbindt professionals in de voedingsindustrie met elkaar. Word ook onderdeel van FoodPro Network!
Advertentie
uw banner hier?