Carrefour opent nieuwe versformule Potager City

PARIJS - Carrefour opent in januari drie vestigingen van zijn nieuwe versformule Potager City. De eerste vestiging wordt geopend in Parijs. Potager City wordt een versformule met korteketenproducten tegen supermarktprijzen.

Topman Alexandre Bompard had het al aangekondigd in zijn recente strategische update: Carrefour wil sterker inzetten op duurzame landbouw en de korte keten. Potager City wordt een groenten- en fruitspeciaalzaak die de prijzen hanteert van een supermarkt, dat bevestigt Benoît Soury, directeur bij Carrefour, tegen het Franse vakblad LSA.

“Onze winkels in de stadscentra halen 42% van hun omzet uit verse producten, terwijl zij het imago hebben generalist te zijn in plaats van productspecialist”, aldus Soury. Daar moet de nieuwe versformule wat aan veranderen. De winkels zullen de helft van hun omzet halen uit groenten en fruit, de rest uit versproducten in zelfbediening en wijn. In het aanbod zal de nadruk liggen op producten uit de korte keten. Hiervoor gaat de Franse supermarktketen samenwerken met versspecialisten.

De naam Potager City is die van een startup die Carrefour in 2020 overnam. Dat bedrijf bezorgt groenten- en fruitpakketten van lokale leveranciers aan huis en bij bedrijven in 350 Franse steden, met meer dan 5.500 afhaalpunten.





Laatste nieuws