Holtkamp verkoopt kroketten alleen nog als diepvriesproduct
bron: FoodPro Network
AMSTERDAM - De Amsterdamse patisserie-bakkerij Holtkamp is gestopt met de verkoop van warme kroketten. Vanwege personeelsgebrek en de hoge energielasten worden de kalfs- en garnalenkroket en andere frituursnacks alleen nog als diepvriesproduct verkocht. Warme saucijzenbroodjes worden nog wel verkocht. Dat meldt Frituurwereld.
Holtkamp begon ruim vijftig jaar geleden met de verkoop van kroketten en deze zijn al geruime tijd landelijk verkrijgbaar. Nadat ze aanvankelijk alleen werden verkocht aan ‘betere restaurants’, werden ze bijna tien jaar geleden ook in de horeca gedistribueerd.
Volgens Holtkamp waren de kroketten te arbeidsintensief en leidden ze teveel af van het reguliere banketwerk in de bakkerij. Vanwege de gestegen energielasten van het frituren had Holtkamp voor de kroketten de prijs enorm moeten verhogen als de verkoop voortgezet zou zijn. Warme saucijzenbroodjes worden nog wel verkocht, want die hoeven immers niet in de frituur.
Laatste nieuws
-
18 apr Greenyard neemt ijsjesfabrikant Crème de la Crème over
-
18 apr Worst uit het lab valt in de smaak bij eerste proeverij in Europa
-
18 apr Meer omzet bij Sligro
-
18 apr Kraft lanceert de Creamy Sauces-lijn
-
18 apr Waardevolle voedingsingrediënten uit koffieprut
-
18 apr Hoe bereik ik de voedingsindustrie?
-
18 apr CêlaVíta’s nieuwe verpakkingsdesign en communicatieboodschap
-
18 apr Podcast Webinar | Hoe vlieg je een ERP project aan? Het geheim van een succesvolle implementatie
-
18 apr Continu verbeteren stopt niet bij de productieorganisatie
-
17 apr Doorstart voor Ladessa onder The Spreadmaker
Praat mee
Heeft u al een account? Dan kunt u
Inloggen
Heeft u nog geen account? Maak dan een account aan