Crisp neemt maaltijdboxenbedrijf De Krat over

AMSTERDAM - Crisp neemt het Amsterdamse duurzame maaltijdboxenbedrijf De Krat over. De Krat werd in 2010 opgericht. Het bedrijf levert landelijk boxen met producten die rechtstreeks van lokale boeren komen. In september vorig jaar kondigde de online supermarkt al de acquisitie aan van lokale leverancier De Eetfabriek, waarmee het bedrijf kant-en-klare maaltijden uit eigen keuken kon toevoegen aan het assortiment.

De Krat is volgens Eric Klaassen, medeoprichter van Crisp, een sterk, financieel gezond en winstgevend bedrijf met een zeer loyale, groeiende klantenkring. Zowel voor het productenaanbod als voor de operationele organisatie zagen Crisp en De Krat voordelen in samenwerking. In het aanbod aan leveranciers bestond er al overlap aan producenten en telers die bij beide partijen zijn aangesloten. Vanaf begin dit jaar konden klanten van De Krat al boodschappen van Crisp aan hun maaltijdbox toevoegen.

De komende periode wordt gebruikt om het aanbod van De Krat op te schalen met de eigen software en de logistiek van Crisp. De eerste klanten van Crisp krijgen vervolgens vanaf februari de optie om voor een maaltijdbox-abonnement te kiezen. In de zomer vindt de volledige merk- en ketenintegratie plaats. Alle medewerkers van De Krat gaan mee naar Crisp. 





Laatste nieuws